Ledigheden faldet i det meste af EU

Mens flere bliver arbejdsløse i Italien, går det den rigtige vej i Portugal, Ungarn - og ikke mindst Danmark.
Danmark har oplevet et fald i ledighedsprocenten på 0,4 procentpoint - lidt mindre end det samlede fald i EU på 0,7 procentpoint.
Danmark har oplevet et fald i ledighedsprocenten på 0,4 procentpoint - lidt mindre end det samlede fald i EU på 0,7 procentpoint. Foto: Colourbox.dk/free

Det går den rigtige vej med at komme ud af arbejdsløshed i Europa, oplyser Danmarks Statistik.

Nye tal, der er offentliggjort onsdag, viser, at i forhold til 2013 er ledighedsprocenten i 2014 faldet i 19 af de 28 EU-lande.

Tre lande har haft uændret ledighed, mens ledigheden er steget i seks lande.

Det største fald på 2,5 procentpoint er sket i Portugal, efterfulgt af Ungarn med 2,4 procentpoint.

Danmark har oplevet et fald i ledighedsprocenten på 0,4 procentpoint - lidt mindre end det samlede fald i EU på 0,7 procentpoint.

Stigningen i ledighedsprocenten har været størst i Italien med 0,6 procentpoint fra 2013 til 2014.

Ses der på de lande, hvor ledighedsprocenten for de 15-64-årige lå højest i 2014, er der tale om Grækenland og Spanien.

Ledighedsprocenten i Grækenland var sidste år på 26,7 procent, mens den i Spanien var på 24,6 procent. Begge lande har også været blandt de hårdest ramte under den økonomiske krise.

I den mere positive ende af skalaen havde Tyskland den laveste ledighedsprocent med 5,1 procent, efterfulgt af Østrig med 5,7 procent.

Og her i Danmark kan vi glæde os over, at den danske ledighedsprocent på 6,8 procent også er væsentligt lavere end EU-gennemsnittet på 10,3 procent.

Tallene, som Danmarks Statistik henviser til, er fra den fælleseuropæiske arbejdskraftundersøgelse Labour Force Survey. Undersøgelsen baseres på ensartede principper i alle europæiske lande.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.