Ledere og sygeplejersker roser mere fleksible dagpenge

Dagpengekommissionens forslag om at gøre genoptjeningen af dagpengeretten mere fleksibel vækker glæde.
Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd, giver Dagpengekommissionens forslag om ændrede genoptjeningsregler pæne ord med på vejen.
Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd, giver Dagpengekommissionens forslag om ændrede genoptjeningsregler pæne ord med på vejen. Foto: Irene Stelling/free

Flere af de forslag, som Dagpengekommissionen har fremlagt mandag, og som gør dagpengesystemet mere fleksibelt, får ros med på vejen af flere fagforbund.

Hos Lederne mener formand Svend Askær, at der er brug for nye regler, der gør det lettere at optjene yderligere ret til dagpenge, end tilfældet er i dag, og som ikke straffer dem, der tager et job til en lavere løn, end de hidtil har haft.

- Det vil gøre det langt mere attraktivt for ledige at tage kortere sæsonprægede vikariater. De kortere ansættelser kan være vejen til et fast job, og man bevarer tilknytningen til arbejdsmarkedet.

- Samtidig bliver det en fordel for ledere i det private erhvervsliv, der vil opleve, at det bliver lettere at ansætte kvalificeret arbejdskraft i kortere ansættelser, siger Svend Askær.

Dansk Sygeplejeråd mener også, at Dagpengekommissionens forsøg på at skabe et mere fleksibelt dagpengesystem fortjener at blive ført ud i livet.

- For mange sygeplejersker er korte ansættelser og vikariater i perioder vejen til fuld beskæftigelse.

- I dag er de ringere stillet, fordi dagpengesystemets genoptjeningskrav er stive og uretfærdige. De bliver nu ligestillet, og det kan vi kun være tilfredse med," siger sygeplejerskernes formand, Grete Christensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.