Ledelse til utrygt personale på asylcenter: Der skal strammes op

Medarbejdere på asylcenteret i Tullebølle på Langeland overvejer at sige op. Der er handlet på situationen, siger asylcenterdirektør Sisi Eibye.
En gruppe medarbejdere er utrygge for at arbejde på Børnecenter Tullebølle og har sendt en mail til ledelsen.
En gruppe medarbejdere er utrygge for at arbejde på Børnecenter Tullebølle og har sendt en mail til ledelsen. Modelfoto: Iris/arkiv

Først i juli sender en gruppe medarbejdere på Børnecenter Tullebølle på Langeland en mail til ledelsen efter en weekend med ubehagelige oplevelser.

Medarbejderne er utrygge og giver udtryk for "at de mærker en knude i maven og overveje at sige op".

En gruppe drenge sætter deres egen dagsorden, skriver gruppen i en mail til ledelsen, men utrygheden kan især hægtes op på en enkelt dreng på asylcentret. Han er "tydeligt påvirket", er "fjendsk og aggresiv" og virker truende på medarbejderne.

TV 2/FYN er kommet i besiddelse af mailen, som er sendt til centerleder Hanne Sommer først på aftenen 3. juli.

Af mailen fremgår det, at en nattevagt tidligere er "gået psykisk helt ned", og at en netværker er blevet truet til sygemelding. Dertil kommer, at medarbejderne dagligt kan konstatere, at asylanterne bruger stoffer og alkohol.

Vi må have strammet op

Hanne Sommer sender en mail til medarbejderne dagen efter. I mailen skriver hun blandt andet: "Da jeg konstaterer, at vi har nogle forskellige problematikker på centeret, og disse skaber frustrationer hos de fleste, må vi have strammet op".

Stramningerne er møntet på personalet, som får indskærpet, at pauser ikke må vare længere end en halv time, at pauserne skal holdes på asylcentret og at pauserne skal holdes i mindre grupper.

Desuden får personalet besked på, at der ikke må hentes mad ude i byen og rygning skal begrænses, så det passer ind i arbejdsgangene. Samtidig må der ikke ryges i større grupper end to-tre medarbejdere.

Dertil kommer, at private mobiltelefoner ikke længere må medbringes på asylcentret.

Hanne Sommer tager samtidig hånd om den person, som har gjort personalet utrygt. Vedkommende flyttes til et voksencenter.

Hun slutter mailen af med, at betragte stramningerne som en nødvendighed "for, at vi kan komme tilbage på sporet og få ro på centret. I er så engagerede og arbejdssomme alle sammen, at vi må have fat igen. Så lad os give den en skalle for det gode arbejdsmiljø og samarbejde".

TV 2/FYN har forelagt Hanne Sommer de to mails og hun bekræfter indholdet, men gør opmærksom på, at mailsne er taget ud af en større sammenhæng.

Hun henviser desuden til sine overordnede, som er inde i sagen.

TV 2/FYN har således snakket med Sisi Eibye, som er direktør for asylcentrene. 

Hanne Sommer modtog et opråb fra medarbejderne på et weekendhold på børnecenteret. Har du læst den mail?

- Jeg har læst den bekymringsmail, og der var jo en artikel om det i Fyns Amts Avis omkring det, og jeg har bedt Hanne Sommer om at lave en redegørelse. Og den redegørelse er jeg fuldt ud tilfreds med, fordi der er handlet fuldstændig efter bogen i forhold til hvordan man skal gøre, når man modtager sådan nogle bekymringer fra medarbejderne, siger Sisi Eibye til TV 2/Fyn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.