Lavvande på kontoen: Mange børnefamilier må blive hjemme i ferien

Hver femte danske børnefamilie var ikke på sommerferie sidste år, og det var især økonomien, der spændte ben for manges ferieplaner.
Mange børnefamilier har ikke råd til at tage på sommerferie.
Mange børnefamilier har ikke råd til at tage på sommerferie. Foto: Scanpix

"Thailand", "Kroatien", "sommerhus", har det lydt i landets skoler og daginstitutioner, når børn den seneste tid er blevet spurgt til deres sommerferieplaner. Men nogle børn har ikke haft noget at fortælle. Det skriver Kristeligt Dagblad.

En måling, som Voxmeter har lavet for Røde Kors, viser, at hver femte danske børnefamilie ikke var på sommerferie sidste år. Af de 1128 adspurgte børnefamilier var 19,4 procent ingen steder. For 37,4 procent af dem var det økonomien, der spændte ben. Det skader især udsatte børns inklusion i fællesskabet ikke at have nogen ferie at fortælle om. Det mener Benedicte Ohrt Fehler, konsulent for Røde Kors' ferielejre .

"Det er afgørende for udsatte børns trivsel og læringsevne, at de kan tale med, når de sidder i rundkredsen og skal berette om sommerferien. At kunne sige, jeg har været i sommerhus eller på stranden, er med til at modgå social isolation, " siger Benedicte Ohrt Fehler.
Børne- og familiepsykolog, John Halse, er enig.

"Skal du på ferie, er du nogen. For et sårbart barn lægger en manglende sommerferie sig i en række af negative oplevelser, hvor det igen må svare, at det ikke kan. Det giver et hak i selvværdet og skaber en følelse af eksklusion," siger John Halse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.