Lastbilchaufføren Michael: Jette vækkede mig i badet

Chaufføren Michael Eskelund Hansen fra Rødovre er en af de mange danskere, der vil savne Trafikdronningens selskab.
Lastbilchauffør Michael Eskelund Hansen er en af de mange danskere, der plejede at lytte til Trafikdronningen. Nu må han undvære hende.
Lastbilchauffør Michael Eskelund Hansen er en af de mange danskere, der plejede at lytte til Trafikdronningen. Nu må han undvære hende. Privatfoto

Øv!

Lastbilchauffør Michael Eskelund Hansen fra Rødovre er en af de mange skuffede danskere, der vil savne Trafikdronningen Jette Beckmann, når hun i dag stopper som radiovært på P4 København.

Han plejer nemlig at lytte til Trafik-Jette hver dag i sin lastvogn - både fordi det er praktisk at vide, hvordan trafikken glider, og fordi han har brug for en energisk stemme i øret de morgener, han står op allerede klokken fire.

"Det er så dejligt at lytte til en morgenfrisk person, for så frisker man selv op. Man får nogle gode grin og smil fra morgenstunden," siger Michael Eskelund Hansen.

I bad med Jette

Nogle morgener har han endda haft Jette med i bad, fortæller han. Eller i hvert fald hendes stemme.

"Jeg har en radio til at stå på badeværelset, så en overgang hørte jeg altid den første trafikmelding lidt i seks, mens jeg var i bad. Det var jo fantastisk, at man lige kunne høre, hvordan trafikken så ud, inden man skulle af sted."

Michael Eskelund Hansen har tidligere boet i Aarhus-området, men når han ind imellem skulle køre varer til hovedstadsområdet, bemærkede han den friske og sjove trafikvært.

"Jeg kan huske, at jeg tænkte: Hende der, hun er fantastisk! Men det var først, da jeg flyttede herover, at jeg fandt ud af, hvem hun er," fortæller han.

Som mange andre Jette-fans vil han savne Trafikdronningens mange sprogblomster.

"Men også hendes kærlige måde at passe på dyrene på, hvor hun fortæller, hvis de går rundt på vejene," siger Michael Eskelund Hansen.

"Så kom der en ordentlig flænge i ruden!"

Han har dog også en høne at plukke med den populære radiovært.

"Sidste vinter kom hun med alle tiders gode idé, nemlig at man skal sætte varme på ruden, hvis der er is og frost på. Det ville jeg da prøve. Men jeg havde glemt, at jeg havde et lille stenslag i forruden, så pludselig sagde det 'krak!' - og så kom der en ordentlig flænge i ruden! Jeg havde lyst til at skrive til Jette og fortælle det, men jeg fik det aldrig gjort," griner lastbilchaufføren.

Rent praktisk betyder det meget for en chauffør at holde sig opdateret om, hvor der er kø eller ulykker på vejene, så man kan planlægge ruten efter det, fortæller Michael Eskelund Hansen. Derfor vil han også blive ved med at lytte til trafikmeldingerne, selvom det ikke er Jette Beckmann, der leverer dem.

"Det er da trist, at man ikke kan høre hende mere, men alting har jo en ende, og mon ikke der er andre, der også kan gøre det godt?"

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.