Lars Seier: Folk synes jeg er et dumt svin

I et større interview afslører Saxo Bank-chefen blandt andet, at han er glad for at få taletid i medierne
- Jeg får mange klø på Facebook, hvor folk skriver, at jeg skal smutte hjem til Schweiz og klappe i, siger Lars Seier Christensen.
- Jeg får mange klø på Facebook, hvor folk skriver, at jeg skal smutte hjem til Schweiz og klappe i, siger Lars Seier Christensen. Foto. Sophia Juliane Lydolph/arkiv/Scanpix

Fra privaten i Schweiz og med Facebook som middel forsøger Saxo Banks stifter og leder, Lars Seier Christensen, jævnligt at hive den politiske debat i Danmark i en liberal retning.

Det fortæller han i et interview med Politiken.

- Det er rart at få taletid i medierne. Jeg har mange glæder, fordi jeg kan sige, hvad jeg vil, og komme til orde i den offentlige debat. Det er blevet bygget op over tid, at nogen gider interviewe mig, og der er det jo klart en fordel at have Saxo Bank frem for en iskiosk på Amager Strandvej. Men vi kan komme langt længere i forhold til at flytte den offentlige mening. Der er dog sket noget i forhold til for 10 år siden, da alt var sandet til. Der er en liberal debat nu, siger han til Politiken.

Dumt svin

Lars Seier Christensen har ofte held med at skabe hidsig debat om sine liberalistiske udtalelser, og han trækker ofte en hale af harmdirrende kommentarer med sig, når han udtaler sig i medierne.

Han har dog ikke oplevet, at der har været nogen personlige omkostninger ved at kæmpe for et mere liberalistisk samfund i den offentlige debat.

- Jeg får mange klø på Facebook, hvor folk skriver, at jeg skal smutte hjem til Schweiz og klappe i. Mange forholder sig negativt til mig som person, men det er jeg blevet ligeglad med. Nu synes jeg nærmest det er sjovt og en målsætning at sætte rav i gaden. Men selvfølgelig er det en omkostning, når folk synes, man er et dumt svin, for det synes jeg oprigtigt ikke, jeg er. Jeg er interesseret i, hvordan samfundet hænger sammen på længere sigt, så de mennesker, der sviner mig til på Facebook, kan få deres offentlige ydelser om 20 år, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.