Lars Olsen: Færøsk sejr er en kæmpe triumf

Færøernes sejr over Grækenland var kulminationen på udviklingen i de seneste år, mener landstræner Lars Olsen.
Grækenlands Panagiotis Kone (tv.) kæmper om bolden med Færøernes Christian Holst under EM-kvalifikationskampen fredag. Her vandt Færøerne højst overraskende.
Grækenlands Panagiotis Kone (tv.) kæmper om bolden med Færøernes Christian Holst under EM-kvalifikationskampen fredag. Her vandt Færøerne højst overraskende. Foto: Thanassis Stavrakis/AP

Den tidligere danske landsholdsanfører Lars Olsen fejrede fredag sin største triumf som færøsk landstræner med sejren på 1-0 ude over Grækenland i EM-kvalifikationen.

- Jeg er så glad på spillernes vegne. Jeg har så ofte rost dem for en fremragende indsats, selv når de har tabt, og de bliver ved med at komme tilbage med utrolig motivation.

- Nu fik de belønningen med en fantastisk sejr, som, jeg tror, vil give genlyd i hele verden, siger Lars Olsen til Uefas hjemmeside.

Han tiltrådte som landstræner i 2011 og har siden set holdet udvikle sig.

- Indtil for tre-fire år siden var Færøerne kun et fysisk hold. Nu forsøger vi at spille med bolden og være boldbesiddende og forbedrer os kamp for kamp.

- Det er Færøernes største sejr i mange år. Der var selvfølgelig den berømte sejr over Østrig for længe siden (1990, red), men Grækenland er en stærkere fodboldnation end Østrig, siger Lars Olsen.

Med sejren hentede Færøerne sine første tre point i EM-kvalifikationen og henviste Grækenland til sidstepladsen i gruppe F med et point.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.