Lars Løkke om Kim Larsen: Et af mine bedste møder var med ham

Statsministeren husker tilbage på et politisk møde med Kim Larsen som et af de bedste, han har haft.
Kim Larsen brokkede sig offentligt over Lars Løkke Rasmussens rygeforbud i 2007. 
Kim Larsen brokkede sig offentligt over Lars Løkke Rasmussens rygeforbud i 2007.  Foto: Scanpix arkiv

Det er ikke nogen hemmelighed, at Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og mandagens folkekære fødselar, Kim Larsen, har meget forskellige politiske holdninger.

Hvem husker ikke konflikten tilbage i 2007, hvor Løkke som indenrigs- og sundhedsminister gennemførte den omdiskuterede rygelov, der provokerede 70-årige Kim Larsen grænseløst?

Alligevel udtaler statsministeren til TV2, at nogle af de bedste politiske møder, han har haft, har været med den folkekære sanger.

- Jeg havde flere møder med ham, og vi holdt et borgermøde i Øksnehallen, hvor jeg havde valgt, at vi skulle være open mindede, så jeg havde Arne Rolighed til at argumentere for, hvorfor vi skulle have rygeforbud, og Kim Larsen til at argumentere for, hvorfor vi ikke skulle have det, fortæller en smilende Lars Løkke Rasmussen til TV2.

Statsministeren husker tilbage på netop denne aften, som et af de bedste politiske møder han har været til.

Og selvom statsministeren og den evige gadedreng og hit-mager ikke deler politiske holdninger, har Lars Løkke Rasmussen stor respekt for fødselaren.

Så stor, at statsministeren selv brød ud i sang til sin kone, Sólruns, 40-års fødselsdag og fortolkede Kim Larsen-nummeret "Kvinde min," fortæller han til TV2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.