Lars Hedegaard: "Vil være fornuftens stemme i Folketinget"

Forfatter Lars Hedegaard vil stille op til næste folketingsvalg som løsgænger.
Nu vil Lars Hedegaard i Folketinget.
Nu vil Lars Hedegaard i Folketinget. Foto: KATINKA HUSTAD/POLFOTO

Forfatter og journalist Lars Hedegaard vil være folketingspolitiker.

Derfor stiller han op til næste folketingsvalg som løsgænger. Det oplyser han til DR Nyheder.

Hedegaard er i øjeblikket midtpunkt i den politisk kontroversielle sag omkring den danske statsborger, der er sigtet for sidste år at forsøge at dræbe den islamkritiske forfatter, og som angiveligt er blevet løsladt i Tyrkiet.

Debatten raser nu om, hvorfor Tyrkiet tilsyneladende har valgt at løslade den 27-årige formodede gerningsmand.

Attentatforsøget på Hedegaard skete i februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op få forfatterens adresse på Frederiksberg. Manden skød mod Hedegaards hoved uden dog at ramme.

Hedegaard blev efterfølgende henvist til en sikret lejlighed af Politiets Efterretningstjeneste.

Den 72-årige islamkritiske forfatter vil ifølge DR Nyheder torsdag fremlægge et valgprogram. I programmet står der, at han vil begrænse indvandringen fra de muslimske lande, skriver DR Nyheder.

Han kræver, at indvandrere skal underskrive en erklæring, hvis de skal bosætte sig i Danmark. Hvis personen efterfølgende begår kriminalitet, skal vedkommende sendes ud af landet.

Om personen er forfulgt i sit hjemland, vil Hedegaard ikke tage højde for.

"Jeg synes, det er på tide, at der kommer en fornuftens stemme ind i Folketinget. En som ikke ligger hverken til højre eller venstre, men som simpelthen er baseret på at vi har nogle problemer, der må løses, siger Lars Hedegaard, der vil forsøge at blive valgt ind som løsgænger og således ikke stiller op for noget parti," siger Lars Hedegaard til TV2.dk.

Han mener, at han vil balancere på midten af dansk politik.

"Jeg kommer fra en socialdemokratisk familie og har ligget til venstre hele mit liv, og jeg er tilhænger af velfærdsstaten, men det går jo ikke, at vi hvert år skal betale et sted mellem 30 og 60 milliarder kroner til en indvandring, som er nogle mennesker der i stort omfang ikke ønsker at blive integreret i vores samfund," siger han til TV2.dk.

Det er en næsten en umulig opgave at blive opstillet til Folketinget som løsgænger. Det kræver, at man indsamler 20.000 stemmer i en enkelt valgkreds.

Lars Hedegaard er tidligere chefredaktør for Information og var i flere år formand for Trykkefrihedsselskabet, som han forlod i februar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.