Lars Hedegaard: Politiet forfølger mig

- Jeg glæder mig trods alt over, at politiet har så mange ressourcer, at de nu forfølger mig, siger Hedegaard.
Lars Hedegaard er torsdag blevet sigtet for at have forbrudt sig mod navneforbuddet mod sin formodede gerningsmand.
Lars Hedegaard er torsdag blevet sigtet for at have forbrudt sig mod navneforbuddet mod sin formodede gerningsmand. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Islamkritiker Lars Hedegaard har i dag modtaget nyheden om, at Københavns Politi sigter ham for at have brudt navneforbuddet mod Hedegaards formodede gerningsmand.

Lars Hedegaard skrev den formodede gerningsmands navn på en svenske hjemmeside, og troede dengang ikke, at han havde gjort noget forkert.

- Jeg skrev hans navn på et svensk site, og jeg havde jo ikke regnet med, at jeg så var omfattet af dansk lov, siger Lars Hedegaard til Ritzau.

Lars Hedegaard nægter sig skyldig.

- Jeg glæder mig trods alt over, at politiet har så mange ressourcer, at de nu forfølger mig. Jeg har ikke gjort andet end at være udsat for et attentat, siger han.

Manden, hvis navn er anledning til sagen, er mistænkt for at ville dræbe Lars Hedegaard. 5. januar 2013 blev der skudt mod Hedegaard af en mand forklædt som postbud. Det skete i Hedegaards hjem på Frederiksberg.

Efterfølgende blev en mand, BH, anholdt i Tyrkiet med henblik på udlevering til Danmark. I forbindelse med, at manden blev varetægtsfængslet in absentia ved et retsmøde i Københavns Byret, blev der nedlagt navneforbud.

Formålet med et navneforbud er at yde beskyttelse til sigtede og tiltalte, men ikke dømte personer i forbindelse med en straffesag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.