Lars Barfoed trækker sig som folketingskandidat

Lars Barfoed vil nu søge mod den private sektor i stedet for politik.
Lars Barfoed vil nu søge mod den private sektor i stedet for politik.
Lars Barfoed vil nu søge mod den private sektor i stedet for politik. Foto: Bax Lindhardt/arkiv/Scanpix

Lars Barfoed, tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, skriver på Facebook, at han stopper som folketingskandidat.

- Efter en god sommers tænkepause har jeg besluttet at søge nye udfordringer uden for politik. Det betyder, at jeg stopper som folketingskandidat, hvilket jeg nu har meddelt formanden for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg, skriver han.

Lars Barfoed vil nu søge mod den private sektor i stedet for politik.

Ved folketingsvalget i juni mistede Det Konservative Folkeparti sit ene mandat i Københavns Storkreds, og dermed blev det til et farvel til Barfoed, der stillede op på Frederiksberg.

Det kom bag på den 57-årige Lars Barfoed.

- Jeg er faktisk meget overrasket over, at jeg ikke er valgt ind. Vi havde forventet, at vi ville få et mandat i Københavns Storkreds, hvor jeg var opstillet, men sådan gik det jo desværre ikke, sagde Lars Barfoed dagen efter valget til Ritzau.

Lars Barfoed var formand for Det Konservative Folkeparti fra 2011 til 2014, hvor han selv trådte tilbage og anbefalede den nuværende formand Søren Pape Poulsen.

Han har desuden været både justitsminister, transportminister og minister for familie- og forbrugeranliggender i den tidligere VK-regering.

Før den politiske karriere havde Lars Barfoed flere direktørposter, blandt andet i Finansrådet og Dansk Handel og Service.

Nu vender han så tilbage til arbejdsmarkedet, hvor han går efter en rolle i det private erhvervsliv:

- Jeg har haft 14 spændende år i Folketinget, men nu glæder jeg mig til igen at bruge mine kompetencer og erfaring i den private sektor, skriver han på Facebook.

Barfoed

Efter en god sommers tænkepause har jeg besluttet at søge nye udfordringer uden for politik. Det betyder, at jeg stopper...

Posted by Lars Barfoed on 12. august 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.