Langfingret slikmund stoppet efter fire år på fri fod

Is og indbrud er ingredienserne i et indbrudsmysterie, der er blevet løst efter fire år.
Smag for is er endt med at afsløre en indbrudstyv i Aarhus.
Smag for is er endt med at afsløre en indbrudstyv i Aarhus. Foto: Colourbox.dk/free

Fire år og et par ispinde var, hvad det krævede for lokalpolitiet i Aarhus at opklare et indbrud.

I sommer fik politiet et DNA-hit på et fire år gammelt indbrud begået på Ellebrinken i Lystrup i juli 2011.

Da politiet tilbage i 2011 undersøgte gerningsstedet, fandt man tre ispinde, som den sliksultne gerningsmand havde efterladt.

Politiet sendte den ene pind til laboratoriet, og den blev testet for dna. Men den DNA-rest, man fandt, matchede ikke med nogen personer i politiets registre, og sagen blev lagt på is.

Tilbage til fremtiden får Østjyllands Politi 2. juni i år en anmeldelse om, at en mand var ved at stjæle forhjulet på en mountainbike ved Storcenter Nord i Aarhus.

En patrulje blev sendt mod storcentret, hvor de fandt en 39-årig cykeltyv, der blev tilbageholdt af anmelderen. Politiet strøg tilbage til politigården med den 39-årige under armen, hvor han fik taget foto, fingeraftryk og dna.

Han blev sigtet for tyveri og herefter løsladt, og få dage senere modtog han en bøde på 1500 kroner for det mislykkede hjultyveri.

Men det var ikke det sidste, han skulle høre fra politiet.

To uger senere modtog Østjyllands Politi en besked om, at der var fundet DNA-hit, der havde relation til et fire år gammelt indbrud i Lystrup.

Det viste sig nemlig, at det dna, der blev fundet på ispinden i forbindelse med indbruddet, passede præcist på den 39-årige mand, der fik taget dna i forbindelse med sin anholdelse den 2. juni.

Den 39-årige mand er nu sigtet for indbruddet i Lystrup.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.