Lange ventetider: Kontanthjælpsloft trækker sagsbehandling i langdrag

Kontanthjælpsloftet giver lange sagsbehandlingstider i kommunerne.
I både Høje Taastrup, Roskilde og København oplever man i øjeblikket lange sagsbehandlingstider i kommunerne.
I både Høje Taastrup, Roskilde og København oplever man i øjeblikket lange sagsbehandlingstider i kommunerne. Foto: Scanpix/arkiv

Regeringens meget omdiskuterede kontanthjælpsloft, som betyder lavere ydelser for tusindvis af hovedstadsborgere, får nu også konsekvenser ude i kommunerne. Det skriver DR P4 København.

De nye regler, som træder i kraft den 1. oktober betyder, at det kan have ualmindeligt lange udsigter at få sin sag behandlet i flere hovedstadskommuner.

I Høje Taastrup Kommune oplever man i øjeblikket tre ugers sagsbehandlingstid mod et mål på otte dage, og også i Roskilde og København har man problemer med lange ventetider.

- De nye regler er komplicerede og svære at formidle til borgerne, og det bruger vi meget tid på, siger Anne Bærentsen, som er ydelsesleder i Roskilde Kommune, til DR P4 København.

Her betyder det store fokus på de nye regler, at man må nedprioritere andre sager, og hun frygter, at det bliver endnu værre, når borgerne finder ud af, hvordan de bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

Det er beklageligt, men desværre ikke overraskende, lyder det fra Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S).

- Vi har ikke fået ekstra penge til at løse de lange sagsbehandlingstider, og jeg kan desværre ikke bare love, at jeg står klar med ekstra ressourcer, siger hun til DR P4 København og tilføjer:

- Jeg tror ikke Folketinget forstår, hvor alvorligt det her er. De har en grim overraskelse i vente, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.