Lang kamp: Døde mens hun ventede på førtidspension

Dorte Pedersen kæmpede i ni måneder for at få tilkendt førtidspension. Da kommunen endelig overgav sig, var det for sent.
Dorte Pedersen kæmpede i ni måneder for at få tilkendt førtidspension. Da kommunen endelig overgav sig, var det for sent.
Dorte Pedersen kæmpede i ni måneder for at få tilkendt førtidspension. Da kommunen endelig overgav sig, var det for sent. Foto: Iris/Scanpix

59-årige Dorte Pedersen sad i kørestol, var dement, boede i beskyttet bolig og fik hjemmehjælp fire gange om dagen. Alligevel måtte hun kæmpe en omkring ni måneder lang kamp for at få tilkendt førtidspension.

Da kampen endelig bar frugt, var det dog for sent. Det skriver Fagbladet 3F i dag.

Svendborg Kommune, som hun bor i, havde gennem hele forløbet stået fast på, at hun skulle gennem et afklaringsforløb. Den 13. maj ombestemte de sig dog og tilkendte hende førtidspension fra den 1. juni.

Den beslutning nåede Dorte Pedersen dog aldrig at få glæde af. Hun døde nemlig efter længere tids sygdom i morges.

Ingen kommentarer

Sagen om Dorte Pedersen blev blandt andet bragt op under en høring om førtidspensionsreformen i Folketinget i sidste måned.

Og Dorte Pedersens svoger, Aksel Søgaard Nielsen, der har fungeret som hendes bisidder i hele forløbet, siger til Fagbladet 3F, at det formentlig at det fokus, der efterfølgende er kommet på sagen, som har fået kommunen til at vende på en tallerken.

Hos Svendborg Kommune ønsker man ikke imidlertid ikke at kommentere dette.

- Svendborg Kommune vil som udgangspunkt meget gerne udtale sig, hvis der foreligger en samtykkeerklæring. Men nu er det desværre så tragisk, at Dorte Pedersen ikke kan give en sådan. Så kan vi desværre ikke udtale os konkret om sagen, siger Finn Boye, socialchef i Svendborg Kommune, til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.