Landsret hæver straf for at skyde to søstre gennem dør

En nu 28-årig mand får otte års fængsel for drabsforsøg. I byretten fik han fire år for samme forbrydelse.
Vestre Landsret har fordoblet en straf på fire års fængsel, som en nu 28-årig mand blev idømt i byretten tidligere på året for at skyde personer igennem en dør. Det var anklagemyndigheden, der havde anket dommen.
Vestre Landsret har fordoblet en straf på fire års fængsel, som en nu 28-årig mand blev idømt i byretten tidligere på året for at skyde personer igennem en dør. Det var anklagemyndigheden, der havde anket dommen. Foto: Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/Free

Vestre Landsret har fordoblet en straf på fire års fængsel, som byretten tidligere på året idømte en nu 28-årig mand, som havde skudt igennem en hoveddør i Løsning.

Ifølge landsretten er straffen blevet hævet så betydeligt, fordi han denne gang blev kendt skyldig i drabsforsøg. I byretten blev han frikendt for drabsforsøg og "kun" kendt skyldig i grov vold under særdeles skærpede omstændigheder.

Landsrettens har idømt Burhan Kibar fængsel i otte år. I byretten fik han fire år. Derudover skal manden udvises, har retten besluttet.

Skudepisoden fandt sted i Løsning mellem Vejle og Horsens 16. juni sidste år.

Den 27-årige dukkede op ved huset i Løsning for at tale med sin ekskæreste, men da han endte med at affyre seks skud mod hoveddøren, var det to af kvindens søstre, han ramte.

Den ene blev ramt i maven, mens den anden blev ramt flere gange i højre arm.

Desuden stod der ifølge landsretten en anden person lige bag ved døren, og to andre i nærheden af den. Han er dømt for at ville forsøge at dræbe de tre personer, der stod tættest ved døren.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad erkendte han i byretten, at han havde skudt mod døren, men det var sket i panik, fordi han frygtede, at ekskærestens far havde en pistol.

Burhan Kibar valgte at modtage dommen i byretten. Til gengæld var anklagemyndigheden utilfreds med straffen og ankede derfor dommen til landsretten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.