Landsret frifinder bandemedlemmer for drabsforsøg

Seks bandemedlemmer er i landsretten dømt for at bringe andres liv i fare. Byretten dømte dem for drabsforsøg.
Bandemedlemmer affyrede mindst syv skud mod en forkert lejlighed i Skovlunde. I lejligheden var ikke medlemmer af en rivaliserende bande, men en mand og hans datter. Arkivfoto.
Bandemedlemmer affyrede mindst syv skud mod en forkert lejlighed i Skovlunde. I lejligheden var ikke medlemmer af en rivaliserende bande, men en mand og hans datter. Arkivfoto. Foto: www.colourbox.com/free

Det viste sig at være en god idé for seks drenge og mænd fra banden Værebros Hårde Kerne at anke en dom for drabsforsøg til Østre Landsret.

Tirsdag afviste landsretten nemlig, at der var tale om drabsforsøg og dømte i stedet de seks for at bringe andres liv og førlighed i fare. Det oplyser forsvareren for en 17-årig dreng, advokat Mette Grith Stage, til Ritzau.

Retten i Glostrup dømte i december sidste år de seks for drabsforsøg efter en skudepisode i forbindelse med konflikten mellem banderne Værebros Hårde Kerne og Loyal To Familia.

Det var angiveligt en dengang 27-årig mand, der beordrede to undersåtter på 17 og 18 år, til at skyde mod en lejlighed i Skovlunde ved København. De to inddrog derefter tre drenge på blot 15, 16 og 16 år på gerningstidspunktet i planen.

De fem teenagere kørte 3. marts sidste år omkring klokken 03.45 til Skovlunde og affyrede mindst syv skud gennem vinduet til en lejlighed i Blokhaven, hvorfra de troede, at rivalerne fra Loyal To Familia solgte hash.

Men kumpanerne tog fejl af adressen og skød mod det forkerte vindue, så projektilerne bragede ind i et soveværelse, hvor en mand lå og sov med sin datter lige under vinduet.

Skudepisoden blev optaget af overvågningskameraer, da politiet på daværende tidspunkt havde en efterforskning rettet mod den lejlighed, hvorfra der blev solgt hash.

I Retten i Glostrup blev de seks mænd idømt strenge straffe for drabsforsøg. Straffene blev ekstra hårde, fordi forbrydelsen skete om led i et bandeopgør.

Den nu 28-årige bagmand fik 12 års fængsel, hans to håndlangere fik hver ni års fængsel, mens de tre drenge, der deltog i skyderiet, fik hver seks års fængsel.

Med landsrettens afvisning af, at der var tale om drabsforsøg, kan de nu alle se frem til væsentlige mildere straffe for at have bragt andres liv og førlighed i fare.

Det betyder også, at fire af de seks blev løsladt efter tirsdagens afgørelse, oplyser Mette Grith Stage.

Hvilken straf de så skal have, afgør Østre Landsret den 4. november.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.