Landsholdet skaber problemer for sig selv

I seks landskampe i træk er landsholdet kommet bagud 0-1, hvilket rent matematisk halverer chancen for sejr.
Nicklas Bendtner har scoret til 3-2. Hyldes af Thomas Delaney og Daniel Wass, da Danmark onsdag vandt 3-2 over USA i en venskabslandskamp. Kampen blev spillet på NRGI Stadion i Aarhus.
Nicklas Bendtner har scoret til 3-2. Hyldes af Thomas Delaney og Daniel Wass, da Danmark onsdag vandt 3-2 over USA i en venskabslandskamp. Kampen blev spillet på NRGI Stadion i Aarhus. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Det danske landshold befinder sig i øjeblikket i Frankrig, hvor Morten Olsens spillere søndag skal forsøge at gøre op med en kedelig tendens i en venskabskamp mod de kommende franske EM-værter.

Danmark har det nemlig med at komme bagud i holdets kampe, og i onsdagens 3-2-sejr over USA i Aarhus skete det igen.

Seks gange i træk har Olsen set sit hold komme bagud med 0-1.

- Det er en dårlig tradition, vi har fået, og det ærgrer os hver gang, siger Morten Olsen.

- Mod USA var der måske frispark til os i den situation, hvor de kom foran, og det skete i en periode, hvor vi sad på alt spillet. Sådan var det også i efteråret mod Armenien i EM-kvalifikationen.

- Det er nogle billige mål til modstanderne, og det koster kræfter at komme tilbage i kampene, forklarer landstræneren.

- Jeg mener ikke, at man kan sige, at det er uheld. Vi må bare ikke lave de fejl. Vi vil hellere foran, så modstanderne er tvunget til at komme længere frem på banen, siger Olsen.

Rent matematisk falder Danmarks chancer for at vinde drastisk, når holdet kommer bagud. Det fortæller produktchef for Oddset hos Danske Spil, Jens Nielsen.

- Vi har en tommelfingerregel, der siger, at det er dobbelt så svært at vinde i forhold til udgangspunktet, hvis man kommer bagud med 0-1.

- Mod USA var Danmarks chance for at vinde 44 procent før kampen, og den faldt til 22 procent, da USA kom foran med 1-0.

- På søndag mod Frankrig regner vi på forhånd med, at der er 17 procents chance for dansk sejr, men kommer Danmark bagud med 0-1, så falder chancen til syv procent, siger Jens Nielsen.

Midtbanespilleren William Kvist vil gerne have ændret tendensen, der kan ende med at koste dyrt i EM-kvalifikationen.

- Det er ikke godt nok, og det irriterer mig. Vores spil bliver stresset af det.

- Det er sværere at være bagud i nutidens fodbold, hvor de fleste hold forsvarer sig godt og er gode på kontra, siger Kvist.

Simon Kjær påtager sig gerne sin del af skylden for de mange mål, som landsholdet har indkasseret.

- De sidste tre eller fire kampe er modstanderne kommet foran, fordi bolden er blevet rettet af på mig. Så det er tilfældigheder.

- Men det er en tendens, vi skal af med. Vi har talt lidt om det, og vi må arbejde på at være endnu mere tændte fra start, selv om vi egentlig føler os 100 procent klar, når vi går på banen.

- Det er svært at gardere sig mod tilfældigheder, og mod USA spillede vinden også en rolle. Det hele er en del af spillet. Kommer vi bagud og alligevel vinder kampene, så er det nu okay med mig, siger Kjær.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.