Landsby-forsøg en succes: Familie bliver boende

For cirka to måneder siden flyttede familien Lauth fra Aalborg til Bonderup og fik en 'Landsby på prøve-pakke' i fire måneder for at prøve landsbylivet af. Nu har familien besluttet at blive boende.
For cirka to måneder siden flyttede familien Lauth fra Aalborg til Bonderup og fik en 'Landsby på prøve-pakke' i fire måneder for at prøve landsbylivet af. Nu har familien besluttet at blive boende.
For cirka to måneder siden flyttede familien Lauth fra Aalborg til Bonderup og fik en 'Landsby på prøve-pakke' i fire måneder for at prøve landsbylivet af. Nu har familien besluttet at blive boende. Foto: Colourbox

Med gratis hus, bil og børnepasning som lokkemiddel kan det lade sig gøre at lokke en storbyfamilie til at flytte på landet.

Det fortæller DR Nordjylland.

For cirka to måneder siden flyttede familien Lauth fra Aalborg til Bonderup og fik en 'Landsby på prøve-pakke' i fire måneder for at prøve landsbylivet af. Konkurrencen og præmien stod landsbyområdet Trekroner i Jammerbugt Kommune bag, og det har givet pote.

Nu har familien besluttet at blive boende.

- Vi besluttede os allerede efter fjorten dage, fordi der er så mange positive ting ved at bo her i byen. For eksempel er huslejen meget billigere, og sammenholdet er bedre, siger Line Lauth.

Alt i alt er familie meget glade for at bo i byen og har kun positivt at sige, fortæller Line Lauth.

- Vi har fået lov at blive ved med at leje huset, vi bor i, vi har fået en dagplejeplads til vores datter, og jeg har fået job på den lokale skole. Faktisk føler vi os så heldige, at vi overvejer at købe en lottekupon, siger hun.

Og det lover godt for fremtiden, at det er lykkedes landsbyen at lokke en familie til byen permanent, mener formanden for Bonderup Borgerforening Anne Nøhr Ringgren.

- Vi er jo blevet bekræftet i, at hvis vi gør en ihærdig indsats, så kan det lykkes at få en storbyfamilie ud og være en del af et landsbysamfund. Og at de er blevet fuldt ud tilfredse gør jo lidt op med den fordom om, at der ikke er noget, der fungerer i landdistrikterne, siger hun.

Og derfor vil borgerforeningen nu arbejde for at gøre forsøget mere permanent.

- Vi kunne godt tænke os at arbejde med et permanent tilflytterhus, hvor man kan prøve det af. Forskere siger jo, at det kan være en god idé, at man får lov til at prøve landsbysamfundet af, hvis der er nogle, der er på vej til at tage springet fra storbyen til landsbyerne, så det kunne vi godt tænke os at arbejde med, siger Anne Nøhr Ringgren til DR Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.