Landmand Ole og Gittes første jul sammen: Så stort bliver det

Ole og Gitte fra Landmand søger kærlighed skal holde deres første jul sammen.
Ole og Gitte skal holde jul med Oles familie. De bliver 19 i alt. 
Ole og Gitte skal holde jul med Oles familie. De bliver 19 i alt.  FOTO: Blu/TV2

Torsdag aften rullede sidste afsnit af det populære TV2-program "Landmand søger kærlighed" over skærmen.

Her kunne hele Danmark se den økologiske landmand Ole erklære sin kærlighed til sin udkårne, Gitte, da parret var på romantisk ophold i Gråsten. Og kærligheden blomstrer fortsat mellem Ole og Gitte, som nu for første gang skal prøve at holde jul sammen.

- Vi skal holde jul i Kolding hos enten min mor eller søster, det ligger ikke helt fast endnu fortæller Ole.

Da Avisen.dk fanger parret, er de netop på vej i bil fra Oles gård til Kolding for at besøge den ene af Oles to søstre, så de har god tid til at fortælle om juleplanerne.

Og det kommer ikke til at gå stille for sig, for Ole har en stor familie.

- Vi har regnet sammen, at vi bliver 19 mennesker i alt, siger Ole, hvis søstre har henholdsvis tre og fire børn hver.

Gitte har også tre sønner, men kun den ene skal med til juleaften hos Oles familie. De to andre skal holde jul hos deres far, fortæller hun.

Ris a la mande på Ole-mælk

Julemiddagen bliver helt traditionel med flæskesteg og and, fortæller Ole. Men Ris a la manden bliver der kælet ekstra for.

- Den bliver lavet på egen mælk, som jeg plejer at have med. Det tager vi bare ude fra tanken. Det er ubehandlet og direkte fra yveret, så det er sådan lidt sødmælksagtigt, siger Ole og tilføjer, at den økologiske komælk er eftertragtet hos især hans ene søsters familie.

- De kan godt lide noget Ole-mælk, griner han.

Ellers overlader Ole og Gitte helt madlavningen til Oles mor og søster. For der er nok at se til på gården - også juleaften.

- Jeg har jo køerne, så vi skal jo skynde os, for at være færdige, så vi kan nå, at være i Kolding til julemiddagen ved seks-halv syv tiden, siger han.

Det største ønske

Ole ønsker sig sjældent gaver til jul, fortæller han.

- Altså jeg er ikke god til at lave ønskeseddel, for hvad skal man lige ønske sig. Vi mangler jo ingenting - og når vi mangler det, så køber vi det jo.

Gitte har til gengæld lavet en ønskeseddel, som hænger på køleskabet. Her står blandt andet stegetermometer, sengetøj og parfume, fortæller hun.

- Man skal jo dufte godt, når man er sammen med sådan en landmand, griner hun.

Men et ønske for fremtiden står over alle de andre, siger Gitte.

- Jeg ved ikke, om det lige er et nytårsønske, men som jeg har sagt til Ole, så vil jeg da håbe engang, at jeg skal have ham med op i kirken. For det har jeg altså aldrig prøvet. Så jeg håber da engang, at han er bare lidt romantisk og måske falder på knæ ude ved køerne - hvem ved, siger hun.

Ole griner inden han gentager.

- Ja, det er der ingen, der ved.

Kedelige avisoverskrifter

Både Ole og Gitte har det fint med den store opmærksomhed, der har være på parret på grund af deres medvirken i Landmand søger Kærlighed.

- Jeg synes jo det er sjovt at gå på gaden, når folk de vender sig om eller står sådan og hvisker og tisker. Altså det har man jo aldrig prøvet før, siger Gitte.

- Eller når folk kigger efter en og er lige ved at gå ind i en butikshylde, tilføjer Ole.

Men nogle ting, ville Ole dog godt have gjort anderledes.

- Der har været nogle avisoverskrifter, som vi godt ville have været foruden. Og der var måske nogle ting, jeg ikke ville have fortalt for åben skærm, hvis jeg kunne gøre det om.

Det drejer sig først og fremmest om afsløringen af, at Ole har gået i swingerklub. En interesse, som han flere gange har måttet gentage, at han har lagt bag sig, efter han og Gitte er fundet sammen.

Jeg synes snart vi skal have den lagt død. Det er ikke interessant at snakke om længere, siger han.

Men Gitte og Ole kan leve med avisoverskrifterne. For både han og Gitte har fået lige præcis det ud af det, de søgte.

- Hvis ikke, jeg havde været med i det her program, havde jeg jo ikke mødt Gitte. Så det har jo været det hele værd, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.