Landmænd i traktorer invaderer Paris i gigantisk protest

Den travle hovedstad har torsdag været blokeret af vrede landmænd, som føler deres eksistensgrundlag svinder.
Indbyggerne i den franske hovedstad er blevet advaret mod at tage bilen torsdag, da 1500 traktorer med vrede landmænd blokerer Paris' gader i protest.
Indbyggerne i den franske hovedstad er blevet advaret mod at tage bilen torsdag, da 1500 traktorer med vrede landmænd blokerer Paris' gader i protest. Foto: Christophe Ena/AP/AP

Flere end 1500 vrede landmænd fra hele Frankrig trillede torsdag deres traktorer ind i Paris, hvor de hele dagen har protesteret over faldende fødevarepriser og stigende omkostninger.

Det underminerer deres eksistensgrundlag, lyder opråbet fra de franske landmænd.

De store køretøjer trillede ind i hovedstadens gader torsdag morgen, og nogle af landmændene har været flere dage undervejs. Nogle fortæller til nyhedsbureauet AFP, at de har kørt hundredvis af kilometer på landevejen.

Den rullende demonstration, som blokerer trafikale knudepunkter og vigtige indfaldsveje i byen, blev arrangeret efter lignende optog andre steder i landet.

Landmændene har, siger de, fået nok af lave fødevarepriser, skattestigninger og "vanvittige" miljøkrav.

Indbyggerne i den franske hovedstad var på forhånd blevet advaret mod at tage bilen rundt i byen på grund af protestaktionen.

Meningsmålinger viser, at et bredt flertal af franskmænd støtter landmændene.

Torsdag aften brød den rullende demonstration op, og landmændene trillede ud af Paris med dyttende horn.

Utilfredsheden er resultat af flere ting, blandt andet faldende efterspørgsel fra Kina på franske landbrugsprodukter og en russisk embargo på EU-varer.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.