Landdistrikter jubler over bredbånd og bedre landbrugsforhold

Bredbånd, boliglån og nemmere forhold for landbruget vil give vækst, mener Landdistrikternes Fællesråd.

De vækstinitiativer, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved Venstres landsmøde i Herning annoncerer, er sød musik i provinskommunernes ører. Det siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard (V).

Blandt forslagene er bredbånd til de områder, hvor det i dag ikke kan betale sig for udbyderne, nemmere betingelser for at få et boliglån og færre krav til landbrug- og fødevareproducenter.

- Hvis alle de forskellige politiske initiativer bliver realiseret, er vi sikre på, at det vil være med til at skabe en bedre balance i Danmark, siger Steffen Damsgaard i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil mandag fremlægge hele regeringens vækstplan "Vækst i hele Danmark".

- Planen indeholder langt over 100 initiativer, og de vil - hvis vi kan få dem alle gennemført - øge vores velstand med 2,5 milliarder kroner i alt i de kommende år. De mange initiativer falder inden for fem overordnede indsatsområder, siger Lars Løkke.

Regeringen vil forbedre rammerne for landbrugs- og fødevareerhvervet. Den vil have bedre vilkår for produktion og investeringer, og den vil liberalisere planloven samt give bedre lokale udviklingsmuligheder.

Desuden vil regeringen forbedre mulighederne for at bo og leve i hele Danmark. Dertil kommer udflytningen af statslige arbejdspladser.

- Uden at vi kender til det konkrete indhold af planen endnu, så tyder det på, at regeringen har lyttet til os. De nævnte fokusområder passer som fod i hose med den fempunktsplan, som vi fremlagde, siger Steffen Damsgaard.

De fem punkter omhandler "sundhed og tryghed", "fysisk bosætning", "infrastruktur", "uddannelse" og "erhverv og beskæftigelse".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.