Læservrede over direktør-bemærkning om 'job-snobberi'

Avisen.dk's læsere har ikke meget til overs for rengøringsdirektøren, der i dag anklager danskerne for at være for kræsne i deres jobvalg.
På Avisen.dk's Facebook-side reagerer en lang række læsere på udmeldingen fra en rengøringsboss, der kalder danskerne for 'job-snobber.'
På Avisen.dk's Facebook-side reagerer en lang række læsere på udmeldingen fra en rengøringsboss, der kalder danskerne for 'job-snobber.' SCANPIX arkiv

Danskerne lider af job-snobberi. De gider ikke arbejde i servicesektoren, der ellers skriger på arbejdskraft. Og derfor må virksomhederne i stedet ansætte udenlandske arbejdere.

Udmeldingen kommer fra rengøringsgiganten ISS, hvis administrerende direktør Martin Gaarn Thomsen i dag i Politiken er ude med riven efter danskernes arbejdsmentalitet - især de unges.

LÆS OGSÅ: ISS-direktør: Danskerne er job-snobber

Spørger man på Avisen.dk's Facebook-side, er holdingen ikke helt den samme. I en lang tråd under artiklen om rengøringsboss'en reagerer mange på hans udmeldinger:

"Ordentlige overenskomster, et ordentligt arbejdsmiljø og behandling af medarbejdere som mennesker, skaber gode jobs. Det er ikke lige det, ISS er kendt for. Den der snæversynet grådigheds-mentalitet hører slet ikke hjemme i Danmark," skriver en læser.

En anden læser han denne kommentar:

"Det er jo alligevel tankevækkende, når vi ser på den nedslidning, der i netop hans firma og pågældende branche. Måske skulle der arbejdes på at skabe ordentlige forhold i branchen og skrues lidt ned for vækstambitioner og forventninger til indtjening. I sidste ende koster det for os alle med tanke på de offentlige midler, der skal bruges efter de forskellige er slidt ned. Det betaler det private firma jo ikke for ..."

"Jeg er da pæredansk"

Flere læsere skriver, at de er danskere - og at de rent faktisk forgæves har søgt job i rengøringsbranchen. De køber derfor ikke direktørens argument om, at han bliver nødt til at ansætte udlændinge.

"Pudsigt nok fik jeg ikke svar på mange af de stillinger som rengøringsassistent jeg søgte da jeg var ledig. Er ellers både pæredansk, relativt ung og absolut fleksibel," skriver én.

"Det da sjovt at høre, når man får afslag med begrundelse at man er overkvalificeret, når man som mig har haft søgt disse job. Ohhh well - nu har jeg fået et job, hvor jeg har bedre vilkår," lyder det fra en anden.

En læser giver debatten en idé med på vejen:

"Måske skulle der indføres en nedslidnings-afgift for visse typer af job, som arbejdsgiver skulle betale og som gik til at få "repareret" de nedslidte, måske ville det sætte dem i stand til at få ordnede arbejdsforhold. De arbejdsgivere der kan dokumentere, at de har et godt arbejdsmiljø, skulle selvfølgelig slippe for afgiften. Måske noget ala smiley ordningen?"

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.