Læserne til Mette F.: Hård tone på sociale medier er politikernes skyld!

Avisen.dk's læsere afviser S-formandens teori om, at det er en den hårde tone på de sociale medier, der fører til vold mod politikere og offentligt ansatte. Det er politikernes egen skyld, lyder det.
"Hvis folk ikke er tilfredse, så bliver der bare slået. Det, tror jeg ikke, har ret meget at gøre med den politiske samtale. Det tror jeg meget er afstedkommet af de sociale medier," sagde Mette Frederiksen på Folkemødet.
"Hvis folk ikke er tilfredse, så bliver der bare slået. Det, tror jeg ikke, har ret meget at gøre med den politiske samtale. Det tror jeg meget er afstedkommet af de sociale medier," sagde Mette Frederiksen på Folkemødet. Foto: Scanpix/arkiv

Når politikere og offentlige ansatte bliver truet og overfaldet, så kan det skyldes den skærpede tone på de sociale medier.

Sådan lød det i går fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen.

- Det rammer primært offentligt ansatte, og hvis folk ikke er tilfredse, så bliver der bare slået. Det, tror jeg ikke, har ret meget at gøre med den politiske samtale. Det tror jeg meget er afstedkommet af de sociale medier, sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau på Folkemødet.

Men det er Avisen.dk's læsere langt fra enig med S-formanden enig. Flere satte sig efterfølgende til tasterne på Facebook og gik i rette med S-formanden.

"Jeg tror nærmere, at det skyldes politikernes hårde tone overfor dem, der er ledige eller syge. Alle disse reformer er kun lavet for at trykke folk ned i møget og for at skaffe den rigeste del af befolkningen skattelettelser. Så det er helt klart jeres egen skyld, hvis der er en hård tone på de sociale medier," skriver Henriette.

Og en lignende melding kommer fra Herdis, der mener, at politikerne skal kigge på deres eget sprogbrug:

"I har selv skylden for den tone. Hvis i snakkede politik i stedet for at revse hinanden, blev tonen nok en anden," skriver hun. 

Og der er mange, der på Facebook opfordrer Mette Frederiksen og hendes kolleger til at gribe i egen barm, inden de peger fingre af andre.

"Jeg tror, Mette og hendes kollegaer skal kigge på hinanden, i stedet for at beskylde alle andre for deres inkompetence," skriver Ilse.

Og Flemming supplerer:

"Først var det Pia Kjærsgaard og nu Mette Frederiksen, der åbenbart synes, at det er den hårde tone på de sociale medier, der er årsag til at helt uacceptabel adfærd fra enkeltpersoner. Må jeg forslå de damer at se sig selv i spejlet!" skriver han og henviser til, at DF-dronningen langede ud efter den hårde tone på de sociale medier, efter den tidligere justitsminister Morten Bødskov blev overfaldet under et fodboldarrangement tidligere på ugen.

Besparelser berettiger ikke til grimt sprog

Der er dog også dem, der giver Mette Frederiksen ret i, at tonen er for hård på de sociale medier.

"Jeg mener Mette Frederiksen har ret. Alting er blevet så råt, ikke mindst tonen på de sociale medier. Besparelser og reformer berettiger ikke til at benytte et så grimt og nedrigt et sprog, jeg er sikker på at man sagtens kan formulere sine meninger med et ordentligt sprog, og måske bliver der lyttet mere, hvis tonen er sober," skriver Hanne.

Du kan selv deltage i debatten i Facebook-opslaget nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.