Læserne raser over prestige-job: "Der er brug for os alle"

Der er brug for alle typer af job i samfundet. Det mener Avisen.dk's læsere, der ikke giver meget for en ny undersøgelse af, hvilke job danskerne finder mest prestigefulde.
Der er ikke meget prestige over at være parkeringsvagt, viser en ny undersøgelse. Piloter har mest prestige i danskernes øjne.
Der er ikke meget prestige over at være parkeringsvagt, viser en ny undersøgelse. Piloter har mest prestige i danskernes øjne. Foto: Bjarke Ørsted/Scanpix/arkiv

Du skal være læge, advokat eller pilot for at have mest prestige i danskernes øjne. Til gengæld er der ikke meget prestige ved at være parkeringsvagt, stilladsarbejder eller rengøringsassistent. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Avisen.dk og Ugebrevet A4.

Den rangering giver Avisen.dk's læsere dog ikke meget for. På Facebook raser de over listen.

"Gør det dog til prestige at gøre sit job godt og så lige meget, hvad det er for et job, man har. Der er brug for os alle i samfundet, og ingen kan undværes," skriver Heidi blandt andet.

Og den holdning er hun ikke ene om. Chris fremhæver også vigtigheden af de job, der ligger langt nede på listen.

"Mange af de job, der ligger nederst på listen, er dem som får samfundet til at fungere. Uden rengøring og portører kan lægerne godt gå hjem. Uden chaufførere, slagtere og landmænd må dem med de fine uddannelser som aldrig får beskidte fingre sulte," skriver han.

Det er arbejdsglæder, der tæller

Allernederst på prestigelisten finder man dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere. Og derfor skal man være glad for alle typer job, mener Tinna.

"Tror man i dag bare skal være glad for, man kan arbejde, har et godt helbred og et job
Det modsatte er ikke særlig sjovt, man bliver behandlet som et udskud af både jobcentret og andre mennesker," skriver hun.

Andre hæfter sig ved, at det er arbejdsglæden og ikke prestigen, der er det vigtigste ved et job. 

"Det er vel lige meget, hvad der ligger højest eller lavest. Bare man kan lide det man laver," skriver Helle blandt andet.

Og Daniel er helt enig.

"Vil skide på at mit job ligger næsten i bunden. Jeg er rengøring tekniker, og jeg er stolt over det, så skide da vær med prestige," skriver han.

Se hele prestigelisten her, og deltag i debatten i Facebook-opslaget nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.