Læserne raser over ministers pensionsforslag: Kom ud i virkeligheden

Avisen.dk's læsere giver ikke meget for finansministerens forslag om at hæve pensionsalderen i bytte for flere penge til velfærd.
Finansminister Kristian Jensen (V) åbner nu op for, at pengene, man får ud af at hæve pensionsalderen, bruges på velfærd.
Finansminister Kristian Jensen (V) åbner nu op for, at pengene, man får ud af at hæve pensionsalderen, bruges på velfærd. Foto: Scanpix/arkiv

Det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen og bruge pengene på velfærd.

Sådan lyder budskabet fra Avisen.dk's læsere til finansminister Kristian Jensen (V). Han foreslog tirsdag, at sætte pensionsalderen op og bruge pengene på velfærd. Hidtil har forventningen ellers været, at regeringen i foråret ville forsøge at samle flertal for at hæve pensionsalderen for at få råd til at sænke skatten.

I en afstemning på Avisen.dk's Facebook-side, hvor godt 1.400 har deltaget i skrivende stund, svarer mere end 1.200 nej tak til at hæve pensionsalderen i bytte for flere penge til velfærden.

"Tror de skal komme ud i virkeligheden frem for at bruge et regneark," skriver læseren Rene i en kommentar.

Og mange er enige med ham. 

"Det ville skabe respekt, hvis de ministre ville undvære noget af deres egne lukrative ordninger for fællesskabets skyld, før de beder os, der betaler deres løn, om at bidrage yderligere," skriver Birthe.

Tag hensyn til den enkeltes job

Flere foreslår i stedet en ordning, hvor der tages hensyn til, hvilket job den enkelte har haft. 

"Vor herre bevares! De har jo deres på det tørre! Hvad med dem, som har fysik hårde og/eller nedslidende jobs? Kom nu med en differentiering, som tager hensyn til folk ud fra tilknytning til arbejdsmarkedet - samt hvor nedslidte de er!" skriver Kristian.

Og han er langt fra den eneste med det synspunkt.

"Det vil være fint at hæve den for politikere og akademikere. Pensionsalderen skal sættes efter faggruppe, så den i gennemsnit giver et ligeligt antal arbejdsfri år," skriver Magnus, og Merete er enig:

"Vi, der kan fortsætte i arbejde og har et job vi er glade for, kan nok selv finde ud af at fortsætte, og lad så de med hårdt, nedslidende arbejde få tidlig pension," skriver hun.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har på forhånd sagt nej til at hæve pensionsalderen. Den Radikale leder Morten Østergaard er dog positiv over for regeringens forslag.

- Jeg synes, det er et rigtig vigtigt signal, regeringen kommer med: at pengene fra en fremrykket pensionsalder bruges på at investere i fremtiden, siger han til Ritzau.

Deltag selv i debatten i Facebook-opslaget nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.