Læserne raser over Joachim B: Man vælger ikke at blive syg!

Det er ikke et valg, når man bliver syg og ender på førtidspension, lyder beskeden fra en række vrede læsere til Liberal Alliances Joachim B. Olsen.
"Folk kan vælge to veje: Enten at være på førtidspension eller være i beskæftigelse," lød det fredag fra Joachim B. Olsen, og det har fået mange af Avisen.dk's læsere til at reagere.
"Folk kan vælge to veje: Enten at være på førtidspension eller være i beskæftigelse," lød det fredag fra Joachim B. Olsen, og det har fået mange af Avisen.dk's læsere til at reagere. Foto: Scanpix

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen har sat blodet i kog hos mange af Avisen.dk's læsere.

Nye tal fra arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at kun få af de personer, der har været på de såkaldte ressourceforløb, der blev indført i 2013, og det fik fredag politikeren til at efterlyse en ny reform af førtidspensionssystemet.

Han sagde blandt andet til Berlingske: "Folk kan vælge to veje: Enten at være på førtidspension eller være i beskæftigelse".

Og det er den udmelding, som har fået næsten 500 læsere til tasterne på Avisen.dk's Facebook-side.

Og den generelle anke mod Joachim B. Olsens udmelding er, at det ikke er et valg, når man ender på førtidspension.

- Det er ikke et valg at blive syg, at have handicaps, at have kroniske smerter mm. Var det et valg ville alle vælge et liv, hvor man er 100 % rask og funktionsdygtig, skriver Kristina blandt andet.

Udtaler sig om en svær situation

Hun bakkes op af flere andre læsere.

- Nu er det jo ikke for sjov skyld at jeg er førtidspensionist. Eller fordi det var kedeligt at gå på arbejde, lyder det fra Elisabeth.

Andre påpeger, at det ikke blot er et arbejde, man mister, når man kommer på førtidspension. Det ryger også en arbejdsidentitet og lidt selvværd med i købet.

Joakim B. Olsen udtaler sig om en meget svær livssituation for mange mennesker, som ikke har anden mulighed end at blive forsørger på en førtidspension, skriver Claus som en reaktion på udmeldingen fra den liberale politiker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.