Læserne raser: Motions-cyklister kører pilråddent

De er til fare for andre trafikanter, lyder det.
"Motionistcyklisterne er dog de værste, specielt når en hel flok er afsted sammen, så tror de, det er OK at køre i formation, som var det Touren (cykelløbet Tour de France, red.)"
"Motionistcyklisterne er dog de værste, specielt når en hel flok er afsted sammen, så tror de, det er OK at køre i formation, som var det Touren (cykelløbet Tour de France, red.)" Foto: Scanpix/arkiv

Flere bøder til motionscyklister, der er til fare for blandt andet gående!

Sådan lyder reaktionen fra en del af Avisen.dk’s læsere, på nyheden om at hele 80 procent af danskerne oplever, at cyklister ikke overholder færdselsreglerne.

Og det kan langt de fleste læsere tilslutte sig.

På Avisen.dk’s Facebook-side er den pågældende artikel blevet diskuteret flittigt – den er delt og kommentere flere hundrede gange af vrede læsere.

Det er først og fremmest motionscyklister i stramtsiddende cykeltøj, der står for skud.

Det er ikke Tour de France

Thomas skriver:

”Motionistcyklisterne er dog de værste, specielt når en hel flok er afsted sammen, så tror de der er OK at køre i formation som var det Touren (cykelløbet Tour de France, red.) - jeg oplever farlige situationer hver eneste dag herude i skoven pga. dette.”

Erik er enig:

”Dem der er farlige er alle de småfede tricot-klædte cykelsportsamatører som ophæver ALLE regler og glemmer alt om almindelig god opførsel lige så snart de får klemt sig ned i den alt for stramme dragt,” skriver han.

Flere bøder

Også Morten kan nikke genkendende til problemet:

”Ja kører selv meget på cykel og synes også den opførsel er irreterende, dog er det stadig motions cyklisterne der er værst. De kommer sussende tæt forbi en mens de kommer med sure opstød over man er i vejen, til trods for de ikke gør opmærksom på de kommer kørende.”

Margit synes, at cyklister skal straffes på pengepungen:

”Jeg synes det er utroligt, at der ikke uddeles flere bøder til cyklister. Cyklisterne mener selv at de kan gøre hvad der passer dem fordi de er de 'bløde trafikakanter'. Man kan så undre sig over at de vil køre på fortov, samt over fodgængerovergange, hvor os der kommer gående, ofte må springe for livet for ikke at blive ramt af dem, for vi er da mere 'bløde' i trafikken,” siger hun.

Dårlig skiltning

At cyklisterne har problemer med at overholde færdselsreglerne, afviser direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, ikke.

Men han mener, at det blandt andet skyldes dårlig skiltning til cyklisterne.

- Cyklister er ikke anarkister, der er skide ligeglade med alle andre. Det drejer sig også om struktur. Det meste information i trafikken er rettet mod bilister og ikke cyklister, lyder det fra Klaus Bondam.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.