Læserne om nye toner i LA: Vi vil aldrig stole på jer!

Ny beskæftigelsesordfører i LA lovede i dag en mindre provokerende stil, end forgængeren, Joachim B. Olsen leverede. Og hold op, hvor det provokerede!
Læserne er skeptiske i forhold til, om Laura Lindahl vil gøre en forskel fra Joachim B. Olsen. 
Læserne er skeptiske i forhold til, om Laura Lindahl vil gøre en forskel fra Joachim B. Olsen.  Thomas Lekfeldt, Scanpix

Liberal Alliances nye beskæftigelsesordfører, Laura Lindahl, har i dag i Avisen.dk givet løfte om, at den nu står på mindre pisk og mere social indlevelse i partiets politik på beskæftigelsesområdet, efter at hun har taget over efter Joachim B. Olsen.

Men hvis hun havde håbet, at det budskab blev positivt modtaget af læserne, må hun være blevet skuffet. Sværmen af kommentarer på Facebook flyder over af galde mod partiet og manglende tiltro til, at hun vil gøre en forskel.

’Din forgænger JBO (Joachim B. Olsen, red.) har ødelagt så meget her i landet, at mange ikke stoler på LA, deriblandt jeg selv. Det er fint nok du vil forsøge at gøre det bedre, men det bliver op ad bakke for dig. Og LA vil ALDRIG opnå at få min stemme’, supplerer Michelle.

Dårlig førsteserv

Ikke mindst provokerer det læserne, at Laura Lindahl som en af sine første mærkesager siger, at hun vil gå hårdt til værks over for socialt bedrageri og sort arbejde.

Også selv om hun begrunder det med, snyderiet begrænser de midler, der er til personer med behov for offentlig hjælp, og at det er med til at mistænkeliggøre alle modtagere af sociale ydelser.

’Jeg gad godt høre fra LA, hvor deres forfærdelse bliver af med hensyn til Panama-papirerne og andre skattesvindlere. De koster os trods alt væsentligt mere som samfund. Men der er LA’s fordømmelse til at overse’, skriver Frederik.

Skattesvindlende frihedskæmpere

Samme tema anslås af mange andre læsere.

’De største socialbedragere og snigere fra fælleskassen er dem med en Panama-konto. De opfattes som frihedskæmpere af LO, så de skal endelig ikke nævnes. Kontrollen med de små er i dag så intensiv, at snyderiet fra deres side er forsvindende lille’, skriver Jan.

’Gid LA ville jagte alle dem, som snyder i skat og gemmer penge i skattely. Dem som snyder i skat er da dem, som i den grad pisser på alle i Danmark!! Kom igen, LA – lad nu være med at jagte de små, men sæt jagten ind der, hvor der virkelig kan hentes millioner’, lyder opfordringen fra Søren.

Også positive reaktioner

Nogle få positive tilkendegivelser har udmeldingerne fra Laura Lindahl dog også affødt.

’Jeg er normalt ikke enig med LA i ret meget. Men den udmelding kan man vel næppe være uenig i. Det er fejt og usselt at begå socialt bedrageri. Som at stjæle fra det fattigste’, mener Morten.

Der også dem, der foreløbig er indstillet på at lade tvivlen komme den unge LA-ordfører til gode.

’Man kan håbe, at hun siger, hvad hun mener herover, for så er det alt andet lige en forbedring. Jeg kommer ikke til at stemme LA, men jeg håber stadigvæk på, at man holder op med at slå folk, der ligger ned’, skriver Delenn.     

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.