Læserne om Mette F.: Vi har ikke tilgivet dig

Mette Frederiksen står til at blive Socialdemokraternes næste formand. Det er Avisen.dk's læsere ikke udelt begejstrede for.
En sørgmodig Mette Frederiksen på valgnatten, da Helle Thorning-Schmidt meddelte, at hun trådte tilbage.
En sørgmodig Mette Frederiksen på valgnatten, da Helle Thorning-Schmidt meddelte, at hun trådte tilbage. Thomas Lekfeldt / Scanpix

Mette Frederiksen, vi har ikke tilgivet dig for de hårde reformer.

Sådan lyder det fra en stor del af Avisen.dk's læsere på Facebook oven på nyheden om, at Mette Frederiksen sandsynligvis bliver den nye formand for Socialdemokraterne.

I en læserafstemning svarer 41 procent, at Mette Frederiksen er den rette formand, mens 48 procent mener, at der skal en anden formand til. 11 procent svarer "ved ikke".

Og det er Mette Frederiksens tid som beskæftigelsesminister, der trækker ned, tyder Facebook-kommentarerne på. Det var nemlig mens Mette Frederiksen sad på den post, at mange af reformerne, der ramte dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister enten blev vedtaget eller fik konsekvenser.

"Pludselig var der intet sikkerhedsnet"

- Jeg har det svært med Mette efter hendes indsats som beskæftigelsesminister, skriver Anette Hyre-Jensen for eksempel på Facebook, og uddyber:

- Det, som jeg især synes er hårdt er at ufattelig mange endte på kontanthjælp efter de faldt for varighed - dengang fandtes ressource forløb ikke - herefter blev gensidig forsørgelse indført og samtid fleksjob og pension reformen - og der var pludselig intet sikkerhedsnet for dem som var ramte.

- I mine øjne har hun IKKE ført rød politik. Kan godt være hun er dygtig i andre sammenhænge, har ben i næsen og gennemslagskraft. .... men ikke som S nye formand, ikke efter hendes indsats som beskæftigelseminister.... Det er ikke glemt! skriver Karina Løvenskjold Bragt.

"Hun smiler aldrig"

Andre nævner historierne om det dårlige samarbejde mellem Mette Frederiksen og de embedsmænd, hun overtog chefrollen for, da hun blev justitsminister.

Enkelte læsere fokuserer på Mette Frederiksens fremtoning.

Smil fra hende hører da vist til sjældenhederne. Hun vil ikke kunne løfte arven fra den altid smilende Helle, skriver Jette Bek.

Flere skriver, at de hellere ser Dan Jørgensen, Magnus Heunicke, Christine Antorini eller Pernille Rosenkrantz-Theil som Helle Thorning-Schmidts efterfølger. Enkelte læsere vil bare gerne have en mand.

Men der er også læsere, der forsvarer Frederiksens rolle som beskæftigelsesminister, og påpeger, at hun jo var nødt til at følge regeringens politik på området.

- En minister handler på vegne af regeringen.. Ingen minister får lov til at gå solo.. De er reelt set ansat til at administrere den politik som regeringen og Folketinget vedtager.., skriver Martin Kehler for eksempel.

Rasende dygtig

Og mange vender tommelfingeren op til Mette Frederiksen som formand for Folketingets største parti.

- Tror hun vil gøre det godt og kan til hver en tid køre Løkke af banen. Damen har format ligesom Helle, skriver Jan Wiggers for eksempel.

- Det er et rigtigt godt bud. Mette har gennemslags kraft og er rasende dygtig, skriver Susanne Olesen.

Andre skriver, at de har svært ved at se, hvem det ellers skulle være - og at de trods alt foretrækker Mette Frederiksen frem for Bjarne Corydon.

Uanset hvad læserne mener, er det op til medlemmerne af Socialdemokraternes hovedbestyrelse at vælge ny formand, og det forventes, at de officielt vælger Mette Frederiksen lørdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.