Læserne i vild debat: "Det er DIG, der er pinlig, Anders"

Anders Samuelsens udmelding om social dumping skaber stor opstandelse på Facebook.
Anders Samuelsen er kommet i vælten med sine markante udtalelser om social dumping.
Anders Samuelsen er kommet i vælten med sine markante udtalelser om social dumping. Foto: SCANPIX arkiv

Anders Samuelsen har i dén grad vakt opsigt og skabt debat med sin udmelding om, at social dumping ikke er et problem i Danmark. Begrebet er opfundet af fagbevægelsen, der ønsker at skabe angst i danskerne - mener altså Liberal Alliances leder.

Læs også: Anders Samuelsen: Social dumping er ikke-eksisterende

Ikke kun fagbosser og politikere er i oprør over den markante udmelding. På Avisen.dk's Facebook-side har der dagen igennem været en livlig debat brugerne i mellem.

En del erklærer sig lodret uenige med Anders Samuelsen.

"Det er Anders Samuelsen, der er pinlig," skriver flere som kommentar til det interview med Samuelsen, hvor han kårer diverse fagbosser til at være dybt pinlige, fordi de i skarpe vendinger har reageret på hans udmelding om social dumping.

Læs også: Anders Samuelsen til fagbosser: I er dybt pinlige

"Finder nu det mest pinligt for Anders Samuelsen, som tilsyneladende ikke evner at forstå, hvilket samfund, som skabte hans egne rettigheder og muligheder i samfundet. Derudover minder hans parti til forveksling om en sekterisk bevægelse, hvis naive, svage og ukritiske medlemmer hjernevaskes med skatte- og afgiftlettelser som eneste samfundsbærende profeti," skriver Marianne.

"Når du nu siger det. I er dybt pinlige. Har du så tænkt på, hvad vi andre skal lægge øre til, når du og kuglestøderen åbner munden," skriver Leif med en slet skjult hentydning til Samuelsens partifælle Joachim B. Olsen.

Læs også: Dennis K: Du har jo mistet jordforbindelsen, Anders!

Søren erklærer sig derimod enig med Anders Samuelsen:

"Der findes ikke social dumping, og slet ikke i Danmark. Alle brancher oplever lønstigninger. Snakken om social dumping er skabt for at få flere til at melde sig ind i en fagforening," skriver han.

Jan er også enig med LA-lederen:

"Fagbevægelsen søger med al magt at retfærdiggøre sig selv, blandt andet ved selv at opfinde problemer. Fagbevægelsen er - stadig - idag den største trussel mod fuld beskæftigelse," skriver han på Avisendk's Facebookside.

Støtte får Anders Samuelsen til gengæld ikke fra Lennart:

"Hvor mange partier han han snart været med i? - Mon ikke folk nu gennemskuer ham og hans parti? - Ellers ser det sort ud, sikke en udtagelse, det er sgu for dumt!," lyder kritikken fra ham.

Læs også: Pia Olsen Dyhr oppe i det røde felt: "Jeg er edderspændt rasende"

Ejvind er også stærkt kritisk:

"Anders Samuelsen er ikke i stand til at tænke en selvstændig tanke. Alt hvad der kommer ud af den mands mund er noget han siger, på bestilling fra hans herre og mester Lars Seier Christensen. På samme måde forholder det sig med Joakim Olsen og de andre lemminger," lyder det fra ham.

Avisen.dk satte tidligere i dag gang i en afstemning, hvor læserne kan stemme om, hvorvidt social dumping er et problem i Danmark. Flere tusinde har deltaget i afstemningen - som dog nok ikke siges at være videnskabeligt valid, idet Anders Samuelsen på Facebook har opfordret sine følgere til at gå ind og stemme ...

Læs også: Bland dig i debatten: Er social dumping et problem?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.