Læserne har talt: Skrot disse DR-kanaler

Hvis det stod til Avisen.dk's læsere, kunne DR godt droppe børnekanalerne DR Ramasjang og DR Ultra
Særligt DR's børnekanaler interesserer ikke Avisen.dk's læsere, der gerne så dem droppet for at spare lidt i licens.
Særligt DR's børnekanaler interesserer ikke Avisen.dk's læsere, der gerne så dem droppet for at spare lidt i licens. Foto: Colourbox

Drop børnekanalerne og hold fast i DR1 og DR2.

Sådan lyder meldingen fra Avisen.dk's læsere.

I en afstemning, hvor mere end 1.100 har givet deres besyv med, svarer knap en tredjedel, at de ville skære DR Ramasjang fra, hvis de kunne droppe en kanal mod at spare i licensen. Heller ikke DR's anden børnekanal DR Ultra er der uddelt begejstring for blandt læserne. Også den kunne ifølge 28 procent med fordel ryge ud til fordel for en billigere licens.

Afstemningen kommer efter, at Jyllands-Posten tidligere i dag kunne fortælle, at 62,8 procent, ville vælge en del af DR's programpakke fra mod at spare i medielicens.

LÆS OGSÅ: Afstemning: Hvilken DR-kanal ville du helst droppe?

15 procent af Avisen.dk's læsere ville dog ikke undvære nogen af kanalerne. Særligt DR2 ser ud til at være en populær kanal. Kun 2 procent ville undvære den, mens 7 procent ville være klar til at undvære hovedkanalen DR1.

Uenighed på Facebook

Spørgsmålet om, hvilke DR-kanaler man gerne ville undvære har også vakt debat på Avisen.dk's Facebook-side. Og her er der stor uenighed.

Vil gerne undvære samtlige DR kanaler, skriver Michael blandt andet.

- Drop licensen ligesom de gør i andre lande. DR1 er kun genudsendelser og en masse volapyk, skriver Janni.

Andre er ikke enige i den vurdering.

- Her i huset ville vi ikke undvære DR, slet ikke, deres kanaler er blandt vores favoritter, derimod ser vi meget sjældet TV2, kun Charlie engang imellem, skriver Lone.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.