Læserne fyldt med harme over kontanthjælpsloft: Hensynsløs regering

Hundredesvis af kommentarer er væltet ind på Avisen.dk's facebook-side, efter regeringen i går præsenterede sit kontanthjælpsloft.
Frustrationerne over regeringens kontanthjælpsudspil har fået frit spil på Facebook.
Frustrationerne over regeringens kontanthjælpsudspil har fået frit spil på Facebook. Camilla Rønde / Scanpix

Frustrationerne over regeringens kontanthjælpsudspil, som blev præsenteret af Beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen (V) i går, fredag, har fået frit spil på Avisen.dk's Facebook-profil.

Hele dagen i går og i dag er det væltet ind med hundredevis af kommentarer, til det planlagte loft over kontanthjælpen og udsigten til at retten til at holde ferie forsvinder for kontanthjælpsmodtagere.

Og der er - ikke  overraskende - meget lidt optimisme at spore blandt brugerne.

Marianne går "fremtiden i møde med angst," skriver hun og fortsætter:

"Jeg er meget bekymret. Regeringen kører virkelig med omvendt Robin Hood stil. De tager fra de fattige og giver til de rige. Jeg begriber ikke hvordan de forestiller sig, at de mennesker der rammes skal få deres liv og økonomi til at hænge sammen. De må bare tage et arbejde? Jamen, der er jo for pokker da ikke arbejde til dem, så hvilket arbejde?"

Ferien - den sidste ret af selvbestemmelse

Conny er ligeledes "alvorligt bekymret over regeringens hensynsløshed."

"Ikke nok med at dagpengereformen har skabt endnu flere kontanthjælpsmodtagere, som normalt ikke ville ende i denne gruppe af udsatte samfundsborgere, som får endnu sværere ved at klare sig økonomisk, men at regeringen nu også vil fratage den sidste rest af "selvbestemmelse" - ferien - for disse ulykkelige mennesker er grotesk"

Kontanthjælpsloftet betyder, at der kommer en øvre grænse for, hvor meget man samlet kan få i månedlig ydelse fra det offentlige. Loftet afhænger af, om man er enlig eller ægtepar, og af hvor mange børn, man har. Det er kontanthjælpsægtepar med børn, der bliver hårdest ramt.

Og netop konsekvenserne får børnene har været genstand for meget kritik. Både politisk på Avisen.dk's facebook-side.

Vil ministeren donere lidt legetøj?

Hans kommer med en sarkastisk opfordring til den nuværende statsminister og en tidligere forsvarsminister:

"Måske både Lars Løkke Rasmussen og Carl Holst donere lidt legetøj til de fattige børn," skriver han.

Også Per langer ud efter politikerne og opfordrer til, at de deler deres høje lønninger med dem, der har det stramt.

"Jeg synes at det er på tide at de "napper" alle de pensioner og vederlag som de internt "forgylder" hinanden med, vi andre skal arbejde HÅRDT for at tjene vores løn mens de bare for dem serveret på et fad , det er sku da helt hen i skoven"

- Jeg er meget bekymret over konsekvenserne for de allerfattigste, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der reagerer skarpt på regeringens nye kontanthjælpsudspil.Er du også bekymret?

Posted by Avisen.dk on 2. oktober 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.