Læserne føler med Sisse Fisker i smerter: Det er så forfærdeligt

Flere af Avisen.dk’s læsere kan sætte sig ind i, hvad tv-vært Sisse Fisker må gå igennem som kronisk smertepatient.
I forbindelse med sin anden graviditet blev Sisse Fisker ramt af den smertefulde ryg-sygdom Modic forandringer, som er en kronisk betændelsestilstand i ryggen.
I forbindelse med sin anden graviditet blev Sisse Fisker ramt af den smertefulde ryg-sygdom Modic forandringer, som er en kronisk betændelsestilstand i ryggen. Foto: Scanpix/arkiv

”Følelsen af at miste sig selv og sine passioner er det værste ved at blive kronisk smertepatient." 

”Føler virkelig med dig Sisse, lever selv i det helvede hver dag. Det er dræbende.”

Sådan lyder reaktionerne fra Avisen.dk-læserne Lonnie og Charlotte på historien om Sisse Fisker, der fredag i en opdatering på den sociale billeddelings-tjeneste Instragram kunne fortælle om sit hårde liv som kronisk smertepatient.

I forbindelse med sin anden graviditet blev hun ramt af den smertefulde ryg-sygdom Modic forandringer, som er en kronisk betændelsestilstand i ryggen.

Det holder hun nu foredrag om, og for nylig brød hun grædende sammen, da hun fik et spørgsmål fra publikum, der fik hende til at reflektere over, hvor meget hun egentlig savner at være fri for smerter.

Og det kan læseren Daimi til fulde sætte sig ind i:

”Et liv som smertepatient er forfærdeligt. Jeg er selv på 17. år, de første 12 år kunne jeg arbejde, de sidste 5 år har været et helvede, og taget vildt hårdt på mig psykisk. Det er hårdt at anerkende, at man må opgive at arbejde, og skal være hjemme resten af sit liv," skriver hun blandt andet.

Flere andre læsere sender sågar gode råd til Sisse Fisker, der er tidligere tv-vært på blandt anden 'Aftenshowet'.

Det gælder alt fra alternative behandlinger til thaimassage og akupunktur.  

Åh, hvor jeg savner at løbe! I forgårs prøvede jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg brød grædende sammen til mit eget foredrag. En sød kvinde blandt publikum spurgte, om jeg ville vælge det liv, jeg har nu, eller det jeg havde før min rygsygdom, hvis jeg selv kunne bestemme. Alle forventede, at jeg svarede, det jeg har nu, fordi jeg netop havde fortalt om, hvor stor betydning Livets Opskrift har haft for mig, og hvor glad jeg er privat og jobmæssigt lige nu. Men jeg svarede, at jeg klart ville vælge det liv, jeg havde tidligere. Og lige da jeg sagde det gik det op for mig, hvor meget jeg savner at have en dag uden smerter. Og pludselig kunne jeg slet ikke kontrollere tårerne. Jeg savner så vildt de dage, hvor jeg fløj ud af sengen i stedet for at kravle. Hvor jeg stod op og løb 10 km inden arbejde. Hvor jeg kunne bøje mig ned i bruseren efter shampooen på gulvet uden at få ondt. Hvor jeg kunne knokle i 10 timer på arbejdet uden pauser. Hvor jeg kunne give Samuel en svingtur uden at knække sammen. Hvor jeg kunne spille squash og håndbold og mærke endorfinerne flyve rundt i kroppen. Jeg vil give en million for den tryllestav, der kan få mine rygsmerter til at forsvinde. Jeg er så træt af begrænsninger, og jeg håber, at de en dag forsvinder. Sygdommen skal ikke ha’ lov at styre mit liv. Det vil jeg selv. Jeg kæmper videre på fjerde år. Den her kamp vil jeg vinde 💪 #dummeryg #skridsmerter #jegkæmpervidere #tudeprinsesse #livetsopskrift

Et billede slået op af sissefisker (@sissefisker) den

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.