Læserne enige med Renée Toft: Midaldrende mænd er terrorister på cykelstien

Midaldrende mænd i cykeluniform er egoistiske på cykelstierne, lyder det fra Avisen.dk's læsere.
Renée Toft Simonsen får stor opbakning blandt Avisen.dk's læsere for sin opsang til midaldrende mænd på cykelstierne.
Renée Toft Simonsen får stor opbakning blandt Avisen.dk's læsere for sin opsang til midaldrende mænd på cykelstierne. Foto: Scanpix/arkiv

Avisen.dk's læsere er enige med Renée Toft Simonsen i, at midaldrende mænd iklædt lycra, der ræser afsted på cykelstien, er virkelig irriterende. 

Den aarhusianske psykolog, forfatter og tidligere model giver i en klumme i Femina de lycra-klædte mænd en opsang.

"Hvor er det dog for sindssygt, at de her mænd tror, de ejer hele verden og cykelstien med, bare fordi de er dresset op i noget neonfarvet udstyr for tusindvis af kroner og har 17 vandflasker viklet om livet!" lyder det blandt andet fra Renée Toft Simonsen.

Og på Facebook giver en stor del af læserne hende ret.

"Hvor har hun ret. Når man ikke viser hensyn er det ren egoisme. De cykelryttere tror sgu de ejer verden," skriver Anita og fortsætter:

"På cykelstien er de rene terrorister. Vis dog hensyn som der faktisk står i færdselsloven, at man skal. I min verden er de nogle egoistiske klaphatte."

Samme melding kommer fra Michael.

"Det kunne ikke skrives meget bedre. Er buschauffør i Nordsjælland, som åbenbart er et mekka for halvfede, gamle mænd klædt i alt for stramtsiddende tøj reklamerende for et firma, de slet ikke arbejder for," skriver han.

"Vi gør det bare af venlighed"

Også nogle af de mænd, der selv falder ind under den kategori, som Renée Toft Simonsen langer ud efter, giver hende ret.

"Som en af de midaldrende, der færdes på cykelstierne iført lycra - dog uden diverse vandflasker og spritnyt udstyr - må jeg desværre give Renée Toft Simonsen ret. Men når det er sagt, møder jeg heldigvis flest hensynsfulde cyklister på cykelstierne," skriver Jesper. 

Renée Toft Simonsen beskriver i sin klumme en situation, hvor hun en stille søndag morgen pludselig har en bag sig, der ringer løs med sin ringeklokke 200 meter, før han når hende, så han er sikker på, at hun trækker helt ind til siden i angst.

Men der er læsere, der påpeger, at Renée Toft Simonsen måske ikke har tolket cyklistens hensigt korrekt.

"Nogle af os som kører stærkere på cykelstien og ringer med klokken, gør det nu bare af venlighed, så du er opmærksom på, at jeg kommer med fart bagfra, men det er lidt svært at komme igennem, når 90% kører med lukkede høretelefoner og ikke ser sig for, og er iøvrigt pisse ligeglade med om de fylder hele cykelstien og tror, de er den hurtigste cykel på molen," skriver Henrik.

Og hans kommentar falder tilsyneladende i god jord hos mange. I skrivende stund er der i hvert fald 92 personer, der 'synes godt om' den.

Og så er der også de læsere, der hylder de midaldrende mænd for overhovedet at komme ud på cyklen.

"Synes det er prisværdigt, at de gør noget for sundheden - de kunne også sidde på et værtshus og klimpre på en guitar, bælle bajere og ryge cigaretter," skriver Agnete.

Deltag selv i debatten nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.