Læserne deler Pernilles vrede: De skulle prøve selv at være på dagpenge

Avisen.dk's læsere bakker om den 51-årige dagpengemodtager Pernille Hjorts kritik af Dagpengekommissionen.
Flere af Avisen.dk's læsere mener, at dem der udformer dagpengesystemet selv skulle prøve at være på dagpenge.
Flere af Avisen.dk's læsere mener, at dem der udformer dagpengesystemet selv skulle prøve at være på dagpenge. Foto: Scanpix

51-årige Pernille Hjort rasede i en artikel på Avisen.dk i går over Dagpengekommisionens rapport, der lægger op til, at hun kan blive skåret i dagpenge.

- Rapporten bærer med alt tydelighed præg af, at det er folk, der selv får millioner kroner i løn, der udformer dagpengesystemet, lød det blandt andet fra den arbejdsløse laborant.

Og hun bliver bakket op af Avisen.dks læsere på Facebook, der er strømmet til tasterne for at kommentere hendes historie.

- Ja djøfer kender intet middelklassen og derunder. Det burde være alm mennesker der sad med rundt om bordet!, lyder det blandt andet fra Jesper.

Og også Thorkild stemmer i.

Dem der bestemmer burde selv prøve at være på dagpenge og på røven en hilsen fra en hvis kone er smidt ud af dagpenge systemet, skriver han.

Og samme melding går generelt igen i de mange kommentarer til Pernille Hjorts historie.

- Jeg er helt enig, dem der laver den rapport, skulle selv prøve det på egen krop, skriver Susan blandt andet.

Kritikken fra Pernille Hjort kommer, efter en rapport fra Dagpengekommissionen blev lækket tidligere på ugen. Her kommer kommissionen med flere forskellige forslag, der alle betyder, at ledige vil få mindre udbetalt i dagpenge. Den endelige rapport kommer dog først til oktober, og først herefter skal en politisk aftale om et nyt dagpengesystem forhandles på plads.

Politikerne er de virkelige syndere

Og der er da også læsere, der i stedet peger på politikerne, som de virkelige syndere.

Jeg synes efterhånden, det er lidt træls at læse om de angreb på Djøfer, som så flittigt bliver brugt som syndebukke for alting efterhånden. Det er trods alt vore politikere, der har ansvaret for, hvad der vedtages af love i dette land, og de har travlt med at hive deres egen løn og pensioner til sig, mens de overhører de mange borgere, hvis retssikkerhed er ikke eksisterende, skriver Annelise blandt andet, mens Heidi lidt ironisk bemærker:

Det kan ikke betale sig at rase over det, man bliver ikke hørt. Tænk på politikkernes gode ordning, når de forlader jobbet, hvorfor skal de så lytte til folket. Det er jo ikke folk på dagpenge der har råd til at betale deres næste valgkamp.

Pernille Hjort frygter, at hun skal gå fra hus og hjem, hvis hendes dagpenge sættes ned. Læs hele hendes historie her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.