Læsere i vild debat: Bryd loven og hjælp flygtninge

Et stort flertal af Avisen.dk’s læsere vil hjælpe flygtninge på vej til Sverige, selvom det er ulovligt.
"Jeg syntes man skal hjælpe. Man må jo også tænke på, det er mennesker, der flygter fra krig og fattigdom," skriver Jonna.
"Jeg syntes man skal hjælpe. Man må jo også tænke på, det er mennesker, der flygter fra krig og fattigdom," skriver Jonna. Foto: Bax Lindhardt/arkiv/Scanpix

Det er ulovligt at samle flygtninge, der opholder sig illegalt i landet, op og hjælpe dem til Sverige.

Alligevel mener et flertal af Avisen.dk’s læsere, at man skal trodse loven og gøre det, man synes er rigtigt overfor de mange hundrede flygtninge, der lige nu er på vej op igennem Danmark for at nå til Sverige, hvor de vil søge asyl.

På spørgsmålet: ”Må man bryde loven og hjælpe flygtninge?” svarer 73 procent af læserne således, ”Ja, somme tider skal man gøre det, man synes, der er rigtigt.”

Det viser en afstemning, som 1098 læsere har deltaget i på Avisen.dk.

Omvendt mener 25 procent, at man skal overlade det til organisationer og myndigheder at hjælpe. Kun to procent er i tvivl.

Sovet i timen

Holdningerne er da også trukket skarpt op på Avisen.dk’s Facebook-side:

Jonna skriver: ”Jeg syntes man skal hjælpe. Man må jo også tænke på, det er mennesker, der flygter fra krig og fattigdom, og når der er skåret af den hjælp, der gives i nærområdet, så må man jo forvente, at det her skete. Jeg syntes, vores politiker har sovet i timen. Det går jo ikke ud over dem, men de stakkels mennesker, der er strømmet hertil, og det, Støjberg laver, gør tingene mere kaotisk, det er ikke optimal,” skriver hun.

Johannes er enig: ”Ja, det drejer sig om mennesker i nød,” skriver han.Verner er lidt mere tvivlsom i sin kommentar:”Nej det må man ikke - ligesom man ikke måtte sejle jøder over Øresund: Det er op til ens egen samvittighed, om man gør det alligevel - med de følger det kan få,” skriver han.

Ingen accept

Flere mener dog også, at danskerne skal holde sig fra at bryde loven.

Stig skriver: ”Der er ingen accept for lovbrydning. Det burde være almen viden.”

Lars er enig: ”Selvfølgelig kan man ikke bryde loven. Det ender jo totalt i kaos, hvis alle bare gør, som de har lyst. Dem, der har den holdning, må jo mene det gælder i alle forhold. Sikke dog et sygt samfund, vi så ville få,” skriver han.

Du kan stadig nå at deltage i afstemningen her og i debatten her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.