Læser-tæsk til Thulesen: Har "dolket samfundets svageste i ryggen"

Brugerne på Avisen.dk's facebook-side giver i dag Thulesen Dahl en hård medfart. Han bliver blandt andet kaldt "Løgner" og kritiseret for at have "dolket samfundets svageste i ryggen".
"Ud med ham, og ud med DF." Sådan lyder én af de mange kommentarer til Thulsesn Dahl på Avisen.dk's Facebook-profil 
"Ud med ham, og ud med DF." Sådan lyder én af de mange kommentarer til Thulsesn Dahl på Avisen.dk's Facebook-profil  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Det kan godt være, at Kristian Thulesen Dahl stod tilbage som en af de helt store sejrherrer efter sidste uges afstemning om Danmarks retsforbehold. Ikke desto mindre er Dansk Folkepartis fronfigur mere upolpulær blandt vælgerne end nogensinde tidligere i sin tid som partiformand, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress.

Det er en nyhed, som rigtig mange brugere på Avisen.dks Facebook-side har en holdning til.

En stor del af brugerne er - præcis som undersøgelsen kunne tyde på - skuffede over partiets indsats overfor de svageste i samfundet. Især i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Finn skriver foreksempel:

"Ved at indgå en asocial finanslov med regeringen, og dermed have dolket samfundets svageste i ryggen, burde han have mistet den sidste rest af troværdighed hos selvstændigt tænkende vælgere. Ud med ham, og ud med DF."

En dygtig politiker er falmet

Henning er helt enig:

"Med det sidste "aftryk" på finansloven er indtrykket af en ellers god og dygtig politiker falmet til ukendelighed , de ældre og de svages beskytter har helt mistet retningssansen og fornuften - samt ikke mindst chancen for min stemme !!!!" skriver han.

Heller ikke Charlotte har meget til overs for partiformanden. Hun indleder et langt indlæg med at kopiere fra Dansk Folkepartis egen hjemmeside, hvor partiet beskriver sin socialpolitik under overskriften "Vi står vagt om de svage". Den køber Charlotte imidlertid ikke.

"@Kristian Thulesen Dahl er en stor bedrager, løgner, nederdrægtigt og usselt menneske, som visse andre politikere, som han tidligere har kritiseret," skriver hun. 

Har prioriteret udlændingeområdet

En anden bruger, Jesper, undlader de stærke holdninger og giver i stedet en analyse af, hvorfor DF har handlet som de har: 

"Der er ikke sket noget overraskende. Jeg tror faktisk at de ældre og de svageste er vigtige for DF, før valget og nu, men deres frygt og had for og til folk udefra vil altid overtrumfe alt hos dem, det er deres vigtigste brik i spillet vi kalder politik og derfor vil de altid være til salg for stramninger på udlændinge området," skriver han.

Thulesen Dahl har gjort det godt

En anden bruger ved navn Charlotte tilhører et mindretal blandt brugerene, som direkte roser Dansk Folkepartis formand.

"Han har klaret sig rigtig godt! Han har forstået at sno sig uden om regeringsansvaret, stemt for den ene tåbelige lov efter den anden uden, at det har koster ham noget, og han har indtil nu bevaret sin position som klassens artige dreng, der måske nok har nogle udanske holdninger, men som har kompenseret på anden vis. Så alt i alt; godt gået!" skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.