Læsehunde hjælper børn i gang med bøgerne

Forening uddanner frivillige 'læsehunde,' som motiverer børn med læseudfordringer.
- Der var engang ... Læsehunden retter ikke og er ikke kritisk. Det styrker barnets selvværd i forhold til den svære læsning.
- Der var engang ... Læsehunden retter ikke og er ikke kritisk. Det styrker barnets selvværd i forhold til den svære læsning. Scanpix

Det er ikke alle børn, der har lige let ved at lære at læse. Nu kan læseudfordrede børn få hjælp af en 'læsehund' - jeps, en hund - der stilfærdigt, tålmodigt og helt uden at rette lytter til barnets højtlæsning.

Foreningen Læsehunde står bag ordningen, hvor et barn én gang om ugen på det lokale bibliotek mødes med en hund og dens ejer. Og så finder barnet ellers en bog frem og giver sig til at læse højt for Fido.

Ordningen henvender sig til børn i de mindre klasser, som har knækket læsekoden, men som mangler træning - og som savner motivation og opmuntring til at læse højt og læse mere.

Barnet og hunden er i fokus. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktivteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, hvis det kræves.

Har du lyst?

Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en læsehund.

I foråret holder foreningen en række dagskurser for nye frivillige læseteams fra hele landet. Så hvis du har lyst til at gøre en forskel for børn med læseudfordringer sammen med din hund, kan du deltage på et kursus i Odense eller København.

Det kræves af din hund, at den er venlig og imødekommende og holder af at  være sammen med børn. Den skal også være lydig og kunne lide at ligge roligt og få klap og kæl.

Læs mere om Foreningen Læsehunde - klik her

Kom på kursus med vovsen

 

 

På kurserne for nye læsehunde og deres ejere introduceres hundeejeren til emner som frivilligt pædagogisk arbejde, læsevejledning på frivilligt niveau, inddragelse af hunden som pædagogisk værktøj, hundesprog og signaler samt lydighed for læsehunde.

Kurserne holdes i tidsrummet 8.30-17 på følgende datoer:


28. februar - Odense Dyrehospital


1. marts - Odense Dyrehopital


14. marts - Københavns Dyrehospital


15. marts - Købehavns Dyrehospital

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.