Lærke er sosu-hjælper: Jeg må slås med folks syn på min uddannelse

Sosu-hjælper Lærke Berit Hansen er stolt af sit job, men har i mange år skulle kæmpe med, at andre så ned på det. I dag blev hun anerkendt for sit arbejde med en medalje på Københavns Rådhus.
Lærke Berit Hansen er stolt over at være sosu-hjælper. I dag fik hun en medalje for sit arbejde.
Lærke Berit Hansen er stolt over at være sosu-hjælper. I dag fik hun en medalje for sit arbejde. Foto: Agnes Andersen

I 25 år har Lærke Berit Hansen været sosu-hjælper og det job, kunne hun aldrig drømme om at skifte ud.

- Det er så fedt. Man får credit for det, man laver, lige med det samme. Om så det er et smil, et glimt i øjet eller et knus, så går man aldrig ud af døren, uden at have en fornemmelse af, at man har gjort en forskel, siger Lærke Berit Hansen.

I dag blev hun sammen med fire andre særligt udvalgte sosu-assistenter og sosu-hjælpere hyldet på Københavns Rådhus i forbindelse med Danske SOSU-skolers 25 års jubilæum.

Lærke Berit Hansen arbejder ved hjemmeplejen i Københavns Kommune. Hun får sin medalje for sit høje faglige niveau og sin særlige indsats som praktikvejleder for sosu-elever.

- Det betyder alt at blive anerkendt på denne her måde. Jeg arbejder jo i et fag, hvor man sjældent bliver anerkendt, for det man laver. Det er som regel de dårlige historier om dårlig pleje eller om noget, som er gået galt, som kommer frem i medierne, siger Lærke Berit Hansen.

Da hun tog beslutningen om at blive sosu-hjælper for 25 år siden, var det fordi, hun havde været i praktik hen over en sommerferie og havde fået øjnene op for, hvor dejligt et arbejde, det var.

- Ind imellem har jeg da tænkt, om jeg skulle finde på noget andet, men jeg tror ikke, at der findes et job, som er lige så godt, som det her, siger Lærke Berit Hansen.

Gennem årene har har hun også skulle høre meget for, om hun ikke skulle finde på noget andet at lave.

- Jeg har måtte slås med folks syn på min uddannelse. Mange har haft en mening om, at jeg da skulle finde på noget andet, som var bedre end bare at være sosu, siger Lærke Berit Hansen og uddyber:

- Jeg er rigtig stolt af mit arbejde, men der er mange, der ikke kan forstå, hvorfor det egentlig er så fedt. Men det, som gør det hele værd, er altså denne her direkte kontakt med mennesker, siger Lærke Berit Hansen.

Hun håber, at faget fremover får mere anerkendelse end det har haft i mange år.

- Det ville især gøre en forskel, hvis medierne også begyndte at fortælle de gode historier, for dem er der altså rigtig mange af. Man hører bare aldrig om dem, siger Lærke Berit Hansen.

De i alt fem heldige medaljemodtagere er udvalgt i et samarbejde mellem det faglige udvalg for pædagogisk assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS) og Danske SOSU-skoler.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.