Lærerstuderende: Vi bliver misbrugt som gratis arbejdskraft

Det er decideret løndumping, når lærerstuderende bliver sat til at undervise klasser ganske gratis, mens lærerne er på kursus, mener Lærerstuderendes Landskreds.
Både de nuværende- og kommende lærere finder det problematisk, at der ikke er sat midler af til vikartimer, når lærene skal på kursus.
Både de nuværende- og kommende lærere finder det problematisk, at der ikke er sat midler af til vikartimer, når lærene skal på kursus. Foto: Scanpix

Til trods for at regeringen har sat en milliard af til efteruddannelse, er der ikke penge til at lønne de lærervikarer, der overtager lærernes undervisning, når de er på kursus, skriver Folkeskolen.dk.

Det er den såkaldte Skoleovertagelse, der er en del af læreruddannelsen, som bruges oftere end tidligere, påpeger Bob Bohlbro, der er formand for Lærerstuderendes Landskreds, og siger videre:

"Studerende står alene i klassen med et stort ansvar, og det kan ikke kaldes uddannelse, for der er ingen vejleder til stede. Sådan en situation er vi ikke uddannet til, det er vi kun undervejs til," siger han til Folkeskolen.dk.

Den kritik afviser praktikvejleder på Læreruddannelsen i Silkeborg, Lars Ustrup:

"Jeg ved godt, at vores egen lille LL har været oppe at køre over det. Men de får ikke sat fokus på det betydelige i det her element. Det er ikke vikararbejde, men et uddannelseselement. Vi gør meget ud af, at praksis-koblingen bliver rammesat. Blandt andet bliver der lavet et planlægningsdokument over, hvad de studerende skal have ud af forløbet på skolen," siger han til Fokeskolen.dk.

Det er dog ikke kun de lærerstuderende, der er utilfredse med, at regeringens milliard til efteruddannelse ikke indbefatter dækning af vikartimer.

Også Danmarks Lærerforening er bekymret over, at der ikke er sat midler af til vikartimer, da man her frygter, at det bliver i forvejen pressede lærere, der skal påtage sig opgaven i stedet for en betalt vikar.

Kilde: Folkeskolen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.