Lærermester til Martin: Du er en kæmpe idiot!

Mobning og trusler på lærepladsen, var hverdag for 21-årige Martin. Til sidst kunne han ikke komme ud af sengen i frygt for chefen. Og han er ikke den eneste.
Mobning er et stigende problem for lærlinge på håndværkeruddannelserne.
Mobning er et stigende problem for lærlinge på håndværkeruddannelserne. Foto: Colourbox

21-årige Martin Rudolph Widenborg endte med en sygemelding på fire måneder, efter at have haft en læreplads i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende

"Min mester kunne finde på at kalde mig en kæmpe idiot, hvis tingene ikke lige gik efter hans hoved. Og på en enkelt måned kunne han sagtens true med at fyre mig hele syv gange," fortæller han.

I mere end to år blev Martin dagligt gjort opmærksom på, hvor uduelig han var. Da mobningen havde stået på i lang tid, endte det en dag galt for Martin.

"Det endte med, at jeg en morgen ikke kunne rejse mig fra sengen, fordi mine ben og arme rystede så meget bare ved tanken om at møde på arbejde," fortæller Martin, der efterfølgende måtte sygemeldes i fire måneder."

Udbredt problem

Det viser sig også at Martin langt fra er den eneste der er udsat for mobning i håndværkerfaget.

Formanden for Malerforbundet Fyn-Jyllansyd Anne-Mette Markussen oplever også problemet.

"Vi får langt flere henvendelser fra lærlinge med historier om mobning og et generelt dårligt arbejdsmiljø. Det er vores helt klare opfattelse, at det her er et stigende problem," fortæller hun.

"De er jo bare snotforkælede"

Chefjurist for arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, Morten Frihagen anderkender at tonen på lærepladserne godt kan blive hård, men han mener ikke at det er et problem. Der har altid været en grov tone.

"Jeg tror, at lærlinge i dag er blevet lidt mere ømtålelige, end de var tidligere. Det er jo også de såkaldte curlingbørn, der træder ind på arbejdsmarkedet i dag," siger han.

Kilde: Fyens.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.