Lærer alvorligt forbrændt under kemiforsøg

Elever sprang til med vand og ringede 112, da kvindelig skolelærer blev forbrændt på skole i Ikast.
En 35-årig kvindelig skolelærer er blevet bragt til Rigshospitalet med forbrændinger efter at være blevet ramt af en stikflamme i en kemitime på Nordre Skole i Ikast.
En 35-årig kvindelig skolelærer er blevet bragt til Rigshospitalet med forbrændinger efter at være blevet ramt af en stikflamme i en kemitime på Nordre Skole i Ikast. Foto: Henrik Brøns, Pressefoto Regionernes Lægehelikopter./Free

En 35-årig kvindelig lærer på Nordre Skole i Ikast er mandag eftermiddag blevet forbrændt i forbindelse med et forsøg i en kemitime.

Læreren blev fløjet til Rigshospitalet med helikopter, og de første meldinger lød ifølge Midt- og Vestjyllands Politi på, at hun var forbrændt på op til 45 procent af kroppen.

- Men Rigshospitalet melder nu, at det ikke er så alvorligt, som man først troede. Men de kan ikke komme nærmere ind på hendes tilstand, lyder det fra vagtchef Jens Claumarch.

Skoleleder Bo Nielsen oplyser til Herning Folkeblad, at ulykken skete i forbindelse med et forsøg i kemi, hvor der blev udviklet en stor stikflamme, som forbrændte læreren alvorligt.

- Fysikholdets anden lærer greb resolut ind og slukkede ilden. Undervejs ringede eleverne 112, løb efter hjælp og assisterede med vand til køling af læreren, siger Bo Nielsen til Herning Folkeblad.

Ifølge skolelederen bliver der taget hånd om eleverne, hvoraf ingen kom til skade, i samarbejde med Falck og politiet.

Midt- og Vestjyllands Politi fik anmeldelsen om ulykken klokken 15.18 mandag eftermiddag.

- Sagen behandles som en arbejdsulykke, og vi forventer, at vi kan tale med hende om et par dage, siger vagtchef Jens Claumarch.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.