Lær at elske din krop - få eksperternes fire gyldne råd

Få her eksperternes bud på, hvordan du får stoppet kampen mod din krop.
Spild ikke tiden på at ærgre dig over det, du alligevel ikke kan lave om på ved din krop. Elsk dig selv!
Spild ikke tiden på at ærgre dig over det, du alligevel ikke kan lave om på ved din krop. Elsk dig selv! Foto: SCANPIX arkiv

Der er mange ting, du kan gøre for at forandre din krop, men det sundeste er dog at elske den – uanset hvad. MOVE har hentet eksperternes fire vigtigste huskeregler til mere selvkærlighed.

1. Fysisk styrke

- For at du kan elske din krop, skal du bygge dit selvværd op – og med det mener jeg ikke timevis af kognitiv terapi, hvor du graver i barndommen. Sørg for at fokusere på at blive stærkere og også teknisk bedre til træningsøvelser eller -færdigheder, der kræver, at du arbejder med din motorik og koordination. Flere undersøgelser viser, at kvinder, som styrketræner, får et meget mere positivt selvbillede, siger Anna Bogdanova, træningsekspert og specialist i fysiske forandringsprocesser.

Læs på Femina.dk, hvordan Camilla Ottesen motiverer sig selv til at træne tre gange om ugen

2. Indre styrke

Lykkens dør går udad – og åbnes indefra, som Kierkegaard sagde. Flyt din opmærksom ned og ind i din krop. Mærk din krop i stedet for at betragte den. Og gå så ud og gør noget godt i verden. Din krop er et middel – ikke et mål, lyder det fra Per Brændgaard, cand.scient. i human ernæring og leder af Center for Bevidst Sundhed.

Vil du kunne løbe fem kilometer: Klik her og få en løbeplan, så du kan nå dit mål

3. Accept

Det er vigtigt, du arbejder på at acceptere de ting ved dit udseende, du ikke kan ændre på. Ægte skønhed kommer indefra og fra de handlinger, du udfører, så brug hellere din værdifulde tid og energi på at definere, hvem du er, og sørg for at ændre de ting i din livsstil, det kræver, for at du kan være det, forklarer Rikke Kjeldgaard, psykolog og forlæser om accept og selvfølelse.

(artiklen fortsætter unde boksen)

Se også:

4. Tilgivelse

Mange slår sig selv oven i hovedet, når de gør noget ”forbudt” – f.eks. spiser kage. Men det ændrer intet og bidrager heller ikke til mere sundhed, livsglæde og selvkærlighed. Det eneste, du får ud af det, er skam, hvilket bestemt ikke hjælper på situationen – tværtimod. Vid, at ingen er 100 procent perfekt, og pak hammeren, som du ellers ville have slået dig selv i hovedet med, langt væk, påpeger Nina Qittoora Vainø Lundstrøm, psykomotorisk terapeut og personlig træner.

Trille Frost, FEMINA/MOVE, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.