Lægerne siger Knud er syg - kommunen erklærer ham rask

Flere læger erklærer Knud Erik Laursen uarbejdsdygtig. Alligevel har Randers Kommune erklæret ham rask.
Selvom fem læge mener, Knud Erik Laursen har mistet sin arbejdsevne, har Randers Kommune erklæret ham rask.
Selvom fem læge mener, Knud Erik Laursen har mistet sin arbejdsevne, har Randers Kommune erklæret ham rask. Foto: Colourbox

Knud Erik Laursen har de sidste fire år været hæmmet af smerter, efter han kom galt af sted i en arbejdsulykke og dernæst en faldulykke. Fire speciallæger og hans egen læge har erkæret hans tilstand som kronisk og uhelbredelig. Alligevel er han ifølge Randers Kommune og den læge, kommunen benytter, arbejdsdygtig. Det skriver Amtsavisen.

Randers Kommune benytter sig af lægen Vibeke Manniche. Hun har aldrig mødt eller undersøgt Knud Erik Laursen, men hendes konklusion er modsat de andre lægers, at 'hjulpet lidt på vej kan Knud Erik sagtens arbejde'.

I Randers Kommune er det Vibeke Manniches ord, der tæller. Kommunen har indtil hendes egen opsigelse fredag brugt hendes private firma 'Lægeservice' i København, når sager om en sygdoms- eller skadesramt borger skulle afgøres.

Kommunen sparer penge
Sidste år har Randers Kommune betalt 1,65 millioner kroner for Vibeke Manniches afgørelser. Til gengæld sparer kommunen ifølge 3F og FOA masser af pensioner og sygedagpenge-udbetalinger, som ellers skulle gå til borgere som Knud Erik Laursen.

Knud Erik Laursen var lastbilchauffør, men efter en arbejdsulykke blev smerterne for stærke til, at han kunne arbejde.

"Jeg kørte op ad E45 mod Randers, og det gjorde ondt overalt. Jeg kunne ikke engang koble ud for bare smerter. Jeg sad rent ud sagt og storhylede under hele turen," fortæller han om den januardag i 2012, hvor det gik op for ham, at han måtte melde sig syg.

Forinden havde han i flere år haft store problemer med rygsmerter, lændesmerte, nakkesmerter, ben- og armsmerter og lammelser i ansigtet. Under en arbejdsulykke havde han beskadiget seks lændehvirvler, fire brysthvirvler og to nakkehvirvler.

Afhøringer
Efter sygemeldingen følte Knud Erik Laursen i første omgang, at jobcentret tog hans skader alvorligt og arbejdede mod en pensionering. Men så skiftede stemningen, og møderne på kommuinen begyndte at minde mere om afhøringer, hvor Knud Erik Laursen følte sig mistænkt. Kommunen lyttede til Vibeke Manniches afgørelse i stedet for de fem andre læger, der mener, at hans arbejdsevne er ødelagt.

Med Vibeke Manniches afgørelse var Knud Erik Laursen ikke længere syg, men arbejdsløs. Nu venter Knud Erik Laursen på en ny afgørelse.

"Jeg kan intet foretage mig. Jeg kan sove, og jeg kan ligge ned. Alt andet gør ondt. Det eneste, jeg håber på efterhånden, er fred og ro for systemet, jobcenteret, sagsbehandlerne og hvad der ellers er, som hele tiden sår tvivl om min troværdighed. Der er intet, jeg heller vil end arbejde. Men kroppen kan ikke," siger Knud Erik Laursen til Amtsavisen.

Kilde: Amtsavisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.