HOSPITALER I KRISE

Læger og sygeplejersker: Vi er trængt op i en krog

I et åbent brev til Christiansborg advarer personalet på Aarhus Universitetshospital om, at yderligere besparelser vil gå ud over både medarbejdere og patienter.
På en afdeling for hjertesygdomme har de ikke tid til personlig pleje af patienter, basal sygepleje og omsorg. Og flere sparerunder vil kun forværre kvaliteten af patientbehandlinger, advarer Aarhus Universitetshospital politikerne, ifølge jp.dk
På en afdeling for hjertesygdomme har de ikke tid til personlig pleje af patienter, basal sygepleje og omsorg. Og flere sparerunder vil kun forværre kvaliteten af patientbehandlinger, advarer Aarhus Universitetshospital politikerne, ifølge jp.dk Foto: Scanpix/Morten Stricker

Stigende udgifter til medicin har kostet dyrt for regionerne, der nu møder store sparekrav fra regeringen. Men nu lyder der et nødråb fra medarbejderne på Aarhus Universitetshospital (AUH).

Medarbejderne, der blandt andet tæller læger og sygeplejersker, fik i sidste uge besked om, at Region Midtjylland planlægger besparelser på op mod 824 millioner kroner om året inden for de kommende år.

Derfor opfordrer de nu politikerne til at overveje, hvilke konsekvenser de store besparelser vil få for patientbehandlingen, skriver jp.dk.

"Det er jer, som skal give regionsrådet økonomiske midler, så de ansatte kan give borgerne den kvalitet og sikkerhed, de med rette kan forvente af det offentlige sundhedsvæsen."

Sådan skriver medarbejderne fra AUH i et åbent brev til sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og Folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg, skriver jp.dk.

Kan ikke nå personligpleje og omsorg

Hvis sparekravet på de 824 millioner kroner bliver en realitet, vil det betyde 400 færre ansatte på AUH, skriver jp.dk

Og det vil gå ud over medarbejderne, der i forvejen er hårdt presset med for mange opgaver og føler sig "trængt op i en krog", som det fremgår af det åbne brev til politikerne. Der står blandt andet , at Arbejdstilsynet allerede har givet hospitalledelsen en række påbud på grund af dårligt arbejdsmiljø.

Men også patienterne er der bekymring for. I brevet beskriver medarbejderne fra en afdeling på AUH for hjertesygdomme, hvor man blandt ikke kan nå personlig pleje af patienter, basal sygepleje og omsorg.

SF: Vil gerne diskutere medicinpriser

SF's Jonas Dahl, der sidder i folketingets Sundheds- og forebyggelsesudvalg har endnu ikke set brevet fra de bekymrede medarbejdere, men fortæller til jp.dk, at han er villig til at tage diskussionen om prioriteringerne i sundhedsvæsenet.

-Vi må også se på, om præmisserne vedrørende de stigende medicinpriser holder. Det er rigtigt, at prisen på ny medicin stiger, men samtidig er udgifterne til primærmedicin faldende, siger Jonas Dahl til jp.dk.

Forhandlingerne mellem Danske Regioner og Finansministeriet om næste års økonomi begyndte tirsdag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.