Læger købte espressomaskine til 82.000 for forskningsmidler

Læger på Gentofte Hospital har brugt forskningsmidler til at købe både kunst, møbler og en espressomaskine med en pris på 82.000 kroner, viser en ny gennemgang af udgiftsbilag.
En hjertelæge fra Gentofte Hospital brugte forskningsmidler til at købe espressomaskine til 82.000 kroner.
En hjertelæge fra Gentofte Hospital brugte forskningsmidler til at købe espressomaskine til 82.000 kroner. Foto: Scanpix

Læger på Gentofte Hospital har brugt forskningsmidler til at købe dyr kunst, designermøbler og en espressomaskine til 82.000 kroner, skiver Jyllands-Posten.

Udover den dyre espressomaskine er kunst for 33.000 kroner, designermøbler for 30.000 kroner samt restuarantbesøg med vin og spiritus til 42.000 kroner blandt de ting, som overlæger på Gentofte Hospitals hjerteafdeling har brugt eksterne forskningsmidler til at betale for. Det viser en gennemgang af en række hjertelægers udgiftsbilag.

I august afslørede Jyllands-Posten, at hjertelæger fra hospitalet har brugt forskningsmidler til at betale for fester til over 100.000 kroner, men nu viser det sig, at forskningsmidler blandt andet også har været brugt til at købe en espressomaskine til 82.000 kroner.

"De nye oplysninger underbygger yderligere, hvad jeg tidligere har sagt, nemlig at grænserne for, hvad forskningsmidler bruges til, er skredet. Det skal stoppes, og det bliver det. Det er jo ikke et tagselvbord," siger Leila Lindén, der er politisk ordfører for Socialdemokraterne i Region Hovedstaden.

Regionhovedstaden satte sit revisionsfirma til at undersøge brugen af forskningsmidler på hjerteafdelingerne på Rigshospitalet, Gentofte Hospital og Glostrup Hospital, efter Jyllands-Postens tidligere afsløringer. Fem overlæger fra Rigshospitalets Hjertecenter er blevet politianmeldt for at have misbrugt forskningsmidler til private formål.

Espressemaskinen til 82.000 kroner blev købt i 2008 som personalepleje og som tak for sygeplejerskernes indsats i et forskningsprojekt, fortæller overlægen fra Gentofte Hospital, som stod bag købet, til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.