HOSPITALER I KRISE

Læge til Rikke med sclerose: Jeg ville selv være utilfreds

Rikke Jensen er ramt af sclerose og går til kontrol på Aalborg Universitetshospital, men hun er utryg ved den behandling, hun får. Personalet løber for stærkt. Rikke Jensen stod frem på Avisen.dk onsdag morgen. Nu siger sygehuset undskyld.
En konstitueret ledende overlæge fra Aalborg Universitetshospital giver nu sclerose-patient Rikke Jensen en uforbeholden undskyldning. Han kan godt forstå, at hun har været utryg på grund af en stor udskiftning i lægestaben.
En konstitueret ledende overlæge fra Aalborg Universitetshospital giver nu sclerose-patient Rikke Jensen en uforbeholden undskyldning. Han kan godt forstå, at hun har været utryg på grund af en stor udskiftning i lægestaben. Scanpix/Arkiv/Henning Bagger

Rikke Jensen har været sclerose-patient i efterhånden mange år, men hun har aldrig oplevet at få så overfladisk en behandling, som hun har fået det sidste års tid.

Når hun er til kontrol på Aalborg Universitetshospital har personalet på den neurologiske afdelingen knap nok tid til at oplyse hende om, hvad der står i hendes journal.

Faktisk måtte den 45-årige kvinde selv finde ud af, at hendes sygdom er forværret.

En fejl, som sygehuset nu beklager.

- Jeg tror, at den udskiftning i lægestaben, som Rikke har været vidne til, vil være fortid inden længe. Vi er gået fra groft sagt ingen læger til knap tre faste læger. Der har med andre ord været en linje i behandlingen, men ikke i bemandingen, siger Ole Fedders, der er konstitueret ledende overlæge på Aalborg Universitethospital.

Sclerosen betyder, at Rikke Jensen ikke kan gå uden hjælpemidler, men hun har ikke ondt af sig selv. Til gengæld synes hun, at det er synd for de læger og sygeplejersker, som hun møder på sygehuset i Aalborg.

- De siger selv, at de er for få. Jeg fik på et tidspunkt at vide, at jeg jo bare kunne vælge et andet sygehus via det frie sygehusvalg, fordi der ikke er neurologer nok i Aalborg. Jeg måtte selv læse i min journal på nettet, at min sygdom nu er fremskreden, sagde hun onsdag morgen.

Læge: Jeg ville selv have været utilfreds

Avisen.dk har tirsdag og onsdag bragt flere artikler, der stiller skarpt på det psykiske arbejdsmiljø på nordjyske sygehuse.

Tirsdag eftermiddag udsendte Region Nordjylland en pressemeddelse. I den indrømmede regionen, at Arbejdstilsynet har uddelt 37 påbud i landsdelen. De mange løftede pegefingre skyldes, at sundhedspersonalet er under pres.

Dengang sagde regionsrådsforman Ulla Astman (S) følgende:

- Vi tager det meget alvorligt, at Arbejdstilsynet retter kritik af enkelte afdelingers psykiske arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøet skal være i orden, og sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og læger skal være glade for at gå på arbejde. Sundhedspersonalet skal naturligvis have overskud til at tage hånd om patienterne.

Ole Fedders fra Aalborg Universitetshospital er heller ikke stolt af situationen.

- Jeg er ked af at høre, at Rikke har følt sig utryg. Jeg kan ikke tage utrygheden fra hende, men hun er velkommen til at kontakte mig. Hvis det havde været min egen familie, så tror jeg også, at jeg havde været utilfreds, siger neurokirurgen.

Desperat mangel på neurologer

Problemerne på den neurologiske afdeling, hvor Rikke Jensen får behandling, er ikke alene et spørgsmål om økonomi.

Nordjylland har haft meget svært ved at tiltrække neurologer.

- At løse problemet handler ikke kun om penge. Det handler også om mennesker. Hvis vi ikke får nogen ansøgere til ledige stillinger, kan vi ikke give patienterne den service, vi ønsker, siger Ole Fedders.

Den ledende overlæge er dog optimist. Han håber, at medicinstuderende fra Aalborg vil blive i nærområdet, når de er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.