DEBAT

Læge provokerer igen: Kontanthjælp er en livsstil

For nogle er det en livsstil at være på kontanthjælp uden at ane, hvor pengene kommer fra. Sådan lyder det fra den kontroversielle psykiater og debattør Henrik Day Poulsen.
Hvorfor har vi indrettet et samfund, hvor nogle mennesker har kontanthjælp som en livsstil? spørger Henrik Day.
Hvorfor har vi indrettet et samfund, hvor nogle mennesker har kontanthjælp som en livsstil? spørger Henrik Day. Rune Feldt / Scanpix arkiv

Alt for mange arbejdsløse betragter det som en selvfølge at blive forsørget af det offentlige, og for nogle er det ligefrem en livsstil at være på kontanthjælp.

Sådan lyder det fra psykiateren Henrik Day Poulsen, der flere gange tidligere har udtalt sig kontroversielt om for eksempel arbejdsløse og indvandrere. I sit nye debatindlæg på Berlingske skyder han også med skarpt på begge grupper.

Der findes danskere, der har været på kontanthjælp siden de var 18, og som er vokset op med to forældre på kontanthjælp, der ser livet på offentlig forsørgelse som en livsstil, skriver Henrik Day Poulsen blandt andet.

Han nævner blandt andet unge fysisk og psykisk sunde mennesker, der spørger efter førtidspension.

Psykiateren siger også, at han er stødt på indvandrere, der ikke aner, hvor deres kontanthjælp kommer fra, eller hvem der betaler den.

- Mange af disse kvinder finder det helt naturligt at gå hjemme, idet deres kultur dikterer, at kvinder ikke arbejder. Problemet er jo bare, at det er dine og mine skattepenge, der betaler festen, skriver han blandt andet i indlægget.

Der er dog også kontanthjælpsmodtagere, der skammer sig over at gå ledige og bare ønsker et job, skriver Henrik Day Poulsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.