Læge: Hvidløg i numsen gør dig ikke rask

En blogger blev rask, da han smuttede hvidløg op i endetarmen. Men der skal rigtig mange derop, hvis det overhovedet skal have en helbredende effekt, siger Peter Qvortrup Geisling.
I følge tv-lægen Peter Qvortrup Geisling skal der tæt på en nævefuld hvidløg til, hvis du skal blive rask af at putte dem op i numsen.
I følge tv-lægen Peter Qvortrup Geisling skal der tæt på en nævefuld hvidløg til, hvis du skal blive rask af at putte dem op i numsen. Foto: Scanpix/arkiv

Når løbeentusiasten og journalisten Anders Legarth Schmidt på Politiken.dks blog-univers, propper et hvidløgs-fed op i numsen for hurtigt at blive rask, så står oplevelsen helt for hans egen regning.

Han får i hvert fald ikke støtte til myten om hvidløgs-tricket fra den etablerede lægevidenskab.

- Jeg ved ikke, hvad baggrunden for denne opfattelse er, men det passer altså ikke, at man bliver rask af hvidløg i numsen. Der er ofte rifter oppe i endetarmen, så er det virkelig ikke en god idé at smide hvidløg derop, siger tv-lægen Peter Qvortrup Geisling til Metroxpress.

Anders Legarth Schmidt skriver i følge Metroxpress ellers, at han vågnede badet i sved og følte sig helt frisk.

Men Peter Qvortrup Geisling råder til, at man skal holde sig til oralt indtag af hvidløg for at gøre maden lækker. Det kræver en del hvidløg, før det har en dokumenteret positiv effekt på helbredet. Det samme gælder oppe i numsen.

- Hvis du skulle blive rask af hvidløg i numsen, ville det kræve, at du puttede rigtig mange derop. Og de ville for den sags skyld heller ikke nå at blive optaget før, at de røg ud igen ved næste toiletbesøg, siger Peter Qvortrup Geisling til Metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.