Læge advarer: Børn bliver syge af lange skoledage

En børnelæge advarer nu om, at skolereformens lange dage gør mange børn syge.
"Hvis den her reform fortsætter som den er nu, så får vi rigtig mange børn, der ikke kommer i skole," advarer Karen Tilma, der er speciallæge i børnesygdomme.
"Hvis den her reform fortsætter som den er nu, så får vi rigtig mange børn, der ikke kommer i skole," advarer Karen Tilma, der er speciallæge i børnesygdomme. Foto: Scanpix

Længere skoledage gør alt for mange børn syge. Det mener Karen Tilma, speciallæge i børnesygdomme med praksis i Brønderslev.

Her møder hun hver dag 2-3 familier, som søger hjælp.

Det fortæller DR Nordjylland.

- Der kommer den ene efter den anden, der er syg med stress-symptomer og belastning. De er triste, får tics og mavepine, hovedpine og migræne, siger speciallægen.

Ifølge hende giver flere af børnene udtryk for, at de ikke vil i skole.

- De er udmattede, når de kommer hjem og især de små har opgivet fritidsaktiviteter og legeaftaler. Det er jo dybt skræmmende, siger Karen Tilma til DR Nordjylland.

Med den nye skolereform kom længere dage med lektiecafé efter normal undervisning, og det får konsekvenser, mener speciallægen.

- Hvis den her reform fortsætter som den er nu, så får vi rigtig mange børn, der ikke kommer i skole. Og vi får rigtig mange børn med stress- og belastningssymptomer, som skal behandles og have psykologhjælp, advarer Karen Tilma.

- Det er virkelig skræmmende og jeg har aldrig før i mine 34 år som læge set børn blive syge, fordi de går i skole, siger speciallægen i børnesygdomme.

Det er ifølge hende især hårdt for de børn, der i forvejen har problemer - eksempelvis ADHD, tourette, tics, og indlæringsvanskeligheder.

Karen Tilma opfordrer undervisningsministeren til at gøre noget ved den tvungne længere skoledag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.